Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Store bakıma alındı! Zam mı geliyor yoksa iPhone 12 mi?

Apple’ın çevrimiçi mağazası Apple Store, iPhone 12 etkinliği öncesinde bakıma alındı. Kurlardaki artıştan dolayı iPhone 12 ile zam gelebilir.

Cupertinolu teknoloji devi her etkinlik öncesi olduğu gibi iPhone 12 etkinliği öncesi çevrimiçi mağazasını bakıma aldı. Bakıma giren Apple Store, Amerika ve Avrupa için iPhone 12 ve yeni ürünlerin habercisi olsa da, Türkiye için aynı şey maalesef ki öyle değil.

Bildiğiniz gibi Apple, bundan 2-3 ay önce fiyatları Türkiye’de güncellemiş ve tatlı tatlı zam yapmıştı. Zamlar yapıldığında Euro 7.8 bandındaydı. Şu an ise Euro 9.3  seviyesinde seyrediyor. Kurlardaki artıştan dolayı Apple’dan bugün iPhone 12’nin yanında Türkiye için büyük bir zam haberi bekliyoruz.

7.999 TL seviyesine çıkan iPhone 11 fiyatları muhtemelen aynı kalacak. Ancak iPhone 12 mini bile ülkemizde 9.499 TL bandından satışa sunulabilir. Tek zam yiyecek olan iPhone da olmayacak. iPad, Mac, AirPods ve diğer tüm aksesuarlara da gözle görünür ciddi zamlar yapılabilir.

Apple Store

Ancak Apple’ın günden güne kan kaybettiği Türkiye pazarında zam yapmama ihtimali de bulunuyor. Ancak bu zam yapmama kararı firmanın zararına olacağı için bu ihtimalin çok düşük olduğunu belirtelim.

Umarız bu bakım olayı sadece iPhone 12, ARM tabanlı Mac/MacBook, AirTags ve AirPods Studio için ve beklenen zam biraz daha ötelenir. Ancak kurlar böyle giderse Apple’ın yanında diğer firmalar da dayanamaz ve zam yapma kararı alabilir. Bu yüzden özellike teknolojik bir ürün satın almayı düşünüyorsanız zam öncesi elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu