Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Minecraft Virüsü ile Çalkalanıyor

Android’de yeni bir virüs keşfedildi. Android Minecraft virüsü ile resmen çalkalanıyor. Peki, korunmak için ne yapmak gerekiyor?

Google, mobil işletim sistemi Android‘i her ne kadar güvenli hale getirmek istese de hackerlar buna izin vermiyor. Şimdi de Android Minecraft virüsü ile çalkalanıyor. Milyonlarca oyuncusu olan Minecraft’ın virüs/malware için kullanılması, özellikle çocuk yaştaki Android kullanıcılarına pahalıya mal olacak gibi görünüyor.

Android Minecraft modlu sürümü ile tehlike altında

Kaspersky Lab uzmanları, Play Store‘da kötü amaçlı yazılım tespit edildiğini bildirdi. Minecraft görünümlü bu oyun ile yayılan virüs; istenmeyen reklamalar göstermeye başlıyor. Bu reklamlar tüm uygulamaları etkiliyor. Ayrıca özel bir modül sayesinde kullanıcıların verilerine de göz dikiliyor.

Kaspersky Lab; siber suçluların telefondaki kişisel verileri ve Facebook hesaplarını çalmak için bir yöntem kullandığını belirtiyor.  Bu malware TikTok’ta ücretsiz reklam vermeyi teklif ediyor. Bu reklam için Facebook hesaplarının kimlik bilgilerini girmelerini gerektiriyor. Eğer bu noktada Facebook hesabınıza giriş yaparsanız hesabınız hackerların eline geçiyor.

Android Minecraft

Minecraft modu içerisine gizlenen bu malware’in Google’a bildirildiği ve ilgili işlemlerin yapıldığının altı çiziliyor. Bu tip güvenlik zafiyetlerinde önce ilgili kurum bilgilendirilir, aksiyon alındığında basına açıklama yapılır. Eğer son zamanlarda Android telefon veya tabletinize APK. veya Play Store’dan modlu Minecraft yüklediyseniz virüs taraması yaptırmanızda fayda var.

Android’de APK. yüklerken çok dikkatli olmak gerekiyor. Kimse babasının hayrına size uygulama veya oyun cracklemez. Hackerlar için uçsuz bucaksız bir deniz olan APK. olayında çok dikkatli olmak gerekiyor. Aksi durumda bir uygulama/oyuna 1.99 TL vermekten kaçarken bu size daha pahalıya mal olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu