Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

Huawei Mate 30 Serisi İçin Geç Olsun Güç Olmasın!

Huawei Mate 30 serisi için planlanan güncelleme tam 2 ay gecikmeli bir şekilde geldi. Geç oldu ama iyi de oldu. İndirin.

Akıllı telefon pazarının az da olsa gerisinde kalan Huawei şirketi ABD ile yaşadığı sorunlar nedeniyle epey güç kaybetti. Google’ın Android desteğini de çekmesinden sonra farklı alanlara yönelen şirket ürettiği akıllı telefon modelleri ile de adından pek çok kez söz ettirdi. Akıllı telefon üretimini yarı yarıya düşüreceği yönünde gelişmeler ile daha önce haberlerimizde yer bulan şirket akıllı telefonları için güncellemeler de yayınlamaya devam ediyor. Ünlü şirket şimdi de 2019 model Huawei Mate 30 serisi için bir güncelleme yayınladı. Güncelleme güncelleme odaklı olarak duyuruldu.

Ürettiği telefon modeller ile en çok satanlar listelerine defalarca kez adını yazdıran Çinli teknoloji devi geçtiğimiz ay akıllı telefon tarafını satmayacağı yönünde bir demeç vermişti. Bu demeçten günler sonra da akıllı telefon üretimini yarı yarıya düşüreceğinden söz etmişti. Şirket şu sıralar elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşmaya devam ederken yıl sonunda ilk aracın yollarda olacağı bilgisi de gelmişti. Bugün ise şirketin 2019 model akıllı telefon serisi için yeni bir güvenlik yaması yayınladığı bilgisi verildi.

Huawei Mate 30
Huawei Mate 30

Huawei Mate 30 Serisi Ocak 2021 Güvenlik Yaması Aldı

Mart 2021’in ortalarına doğru gelirken Çinli teknoloji şirketi Huawei rakiplerini biraz geriden takip ediyor gibi görünüyor. Samsung gibi devler telefonları için Mart 2021 güvenlik yamalarını yayınlarken, Çinli şirket ise Ocak 2021’e ait güvenlik güncellemesini 2 ay gecikmeli olarak Mate 30 serisi kullanıcılarına sundu. Yayınlanan resmi bülten ile edindiğimiz güncelleme detaylarına göre güncelleme 4 kritik, 1 orta ve 25 yüksek güvenlik açığını kapatıyor. Daha gelişmiş bir sistem güvenliğine erişen seri, bazı düzeltme eklerine de kavuştu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu