Genel

Formula 1 İstanbul Park’a 9 yıl aradan sonra geri dönüyor!

İlk olarak 2005 yılında ülkemizde düzenlenen Formula 1 İstanbul Parka 2011 yılında veda etmişti. 9 yıl aradan sonra tekrar geri dönüyor!

Dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu Formula 1 9 yıl aranın ardından 2020 yılı takvimi kapsamında 15 Kasım’da gerçekleştirilecek yarışla birlikte İstanbul Park’a geri dönüyor.

Milyonlarca izleyicisi bulunan ve en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Formula 1‘in 14. yarışı Formula 1 DHL Turkish Grand Prix 2020 adında Türkiye’de düzenlenecek. Bu yarış ile 9 yıl aradan sonra Formula 1 İstanbul Park’ta gerçekleştirilmiş olacak. Yarışlar 13-14-15 Kasım tarihinde olacak.

Formula 1 şampiyonalarının Türkiye’ye geri getirilmesi için projelendirilen çalışma Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity’ye verilmişti. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak: “Dünyanın en büyük motor spor organizasyonu Formula 1’i tekrar Türkiye’ye getirdiğimiz için büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Dünyanın en özel pistlerinden Intercity İstanbul Park’ın işletmesini 2013 yılında almıştık. O tarihten itibaren Formula 1 yarışlarının ülkemize geri getirilmesi konusundaki çalışmalarımızın başarıyla sonuçlanması ülkemize hayırlı olsun. Türkiye’nin en önemli yatırımlarından Intercity İstanbul Park’taki büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtacağız.” dedi.

Vural Ak ayrıca “Bu sözleşmeyi Intercity olarak tüm yükümlülüklerini kendimiz üstlenerek imzaladık. Formula 1’i tekrar ülkemize kazandırırken, tüm dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği böylesine zorlu zamanlarda devletimize yük olmamak çok önemliydi. Proje süresince devletimizin desteğini her an arkamızda hissettik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamalarını da yaptı.

Formula 1 İstanbul için: “Yıllardır bunun hayalini kuruyorduk”

Vural Ak, Formula 1 İstanbul etkinliği için: “İstanbul Park’ın işletmesini devraldığımız günden beri motor sporları ve otomotiv sektörü için her yıl 300 günden fazla etkinlik ve eğitim programları düzenliyoruz. Formula 1 yönetiminin 2020 yılı takvimine İstanbul’u dahil etmesindeki en önemli faktörlerden biri pistin hep aktif ve hazır olmasıydı.” dedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu