Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Tedarik Sorunu Çekmeye Devam Edecek!

Apple tedarik sorunu çekmeye önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Cupertinolu firma bu yüzden fiyatları artıracak gibi görünüyor.

Yarı iletken kıtlığı, 2020’nin başından bu yana bilgisayar, telefon ve hatta otomobil üreticilerini olumsuz etkiledi. Apple, çok çeşitli ürünlerine olan talebi karşılamak için yeterli yarı iletken ve diğer bileşenleri tedarik etmek için hala kancada. Bu tür zorluklar, Apple’ı Taz adlı bir iPhone yiyen robot da dahil olmak üzere eski ürünleri yeniden kullanmanın yollarını bulmaya zorladı. Apple tedarik sorunu yüzünden fiyatları yakında artırabilir.

Apple Tedarik Sorunu Yüzünden Fiyatlara Zam Yapabilir

2022’nin üçüncü mali çeyreğine yaklaşırken mücadele eden Apple’ın üretim tahminleri için işler güzel görünmüyor. 28 Nisan 2022’de Reuters’e göre, Apple yöneticilerinin eldeki durumu açıkladığı bir konferans görüşmesinin ardından Apple hisseleri yüzde 2,2 düştü. Rapor, 28 Nisan’da Doğu Saati ile 14:35 itibariyle Google Finance tarafından kote edildiği gibi NYSE tarafından yansıtılan Apple hisse senedi değerindeki gözle görülür yüzde 2,25’lik düşüşle tutarlı.

Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle küresel tedarik zincirleri kesintiye uğradı. Çin’in en son COVID-19 kilitlenmeleri, tedarik zinciri lojistiğiyle ilgili bazı tanıdık sorunları da yeniden gündeme getirdi. Bu olay potansiyel olarak Batı’nın Çin tarafından üretilen elektroniklere güvenmekten uzaklaşmasını sağladı.

Reuters, bu küresel sorunların Apple’ın yeni iPhone’lara, Apple Watch’lara ve Mac bilgisayarlara olan talebi karşılama yeteneğini etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca potansiyel olarak 4 milyar ila 8 milyar dolara eşit bir satış kaybına neden olabileceğini söyledi. Bunlara ek olarak Rusya’daki ambargoların ve Çin’deki kilitlenmelerin dünyanın elektronik arzını zorlamak için nasıl doruğa ulaştığının daha net bir resmini yansıttığının da altı çizildi.

Apple

Apple’ın kendisi, üçüncü mali çeyrekte satışları kaybetmekten büyük bir darbe alamayabilir. Sonuçta, Apple, yukarıda belirtilen Reuters raporuna göre, Q2’de rekor satışlar yaptı. Şirket toplam 25 milyar dolar kar elde ederken, analistler Apple’ın sadece 23 milyar doların biraz üzerinde bir gelir elde etmesini bekliyorlardı.

iPhone ve Apple Watch Fiyatları Yükselebilir

Bununla birlikte, yine de ortaya çıkabilecek olan şey, bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni tüketici ürünleri için artan maliyetlerdir. Sonuçta, yeni iPhone modelleri ve Apple Watch giyilebilir modelleri genellikle üretmek için sürekli bir yarı iletken akışı gerektiren yeni işlemcilerle birlikte geliyor.

Sarf malzemelerinin talebi karşılayamamaya devam etmesi durumunda Apple için bazı olası geçici çözümler var. Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 içerisinde ilk olarak 2021 yılında piyasaya sürülen A15 işlemci ile yeni iPhone 13 modellerinin piyasaya sürülebileceğini öngörmüştü.

28 Nisan’da Apple CEO’su Tim Cook’un, devam eden yarı iletken kıtlığının çoğunun, Şanghay’daki limanları Los Angeles’taki limanlara bağlayan bir deniz yolu olan Şangay koridorundaki ulaşım zorluklarına dayandığını belirtti.

Samsung Gelirine Gelir Kattı! Hem de Galaxy S22’ye Rağmen!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu