Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix 5 için İlk Bilgiler Geldi

Mi Mix 4 yeni tanıtılmışken bugün de Xiaomi Mi Mix 5 hakkında ilk bilgiler geldi. Bu telefon şarj konusunda prizleri yakmaya niyetli.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin ekran altı kameralı telefonu Mi Mix 4 geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtılmıştı. Peynir ekmek gibi satan bu telefonun daha rafı soğumadan bugün Xiaomi Mi Mix 5 hakkında ilk detaylar gelmeye başladı. Görünüşe göre teknoloji devi yeni canavarı ile prizleri yakmaya niyet etmiş durumda.

Son gelen bilgiler Mi Mix 5’in tam tamına 200W hızlı kablolu şarj ile geleceğini gösteriyor. Selefinde 120W hızlı şarj yer alırken, yeni modelde bir anda 200W’a çıkacak olması oldukça ilginç olacak diyebiliriz. Xiaomi muhtemelen 200W şarj teknolojisini Mi 12 ailesinde kullanmayacak. Mi 12’de 120W veya 80W hızlı şarj kullanacak olan firma, asıl yeniliklerini önümüzdeki yıl tanıtılacak olan Mi Mix 5’e saklayacak.

Xiaomi Mi Mix 5

Hatrılayacağınız üzere birkaç ay önce Xiaomi  telefonların kablosuz olarak 200W’ta şarj edilmesini sağlayan ve 120W kablosuz şarj sağlayan HyperCharge hızlı şarj teknolojisini duyurdu. 200 watt’lık şarj, 4000 mAh bataryayı yalnızca üç dakikada yüzde 0’dan yüzde 50’ye şarj etmenizi sağlıyor ve tam şarj sekiz dakika sürüyor. 120 watt kablosuz şarj ise bu görevleri sırasıyla 7 ve 15 dakikada yapıyor.

Ancak şöyle bir handikap var. 1 Ocak’tan itibaren Çin’in 50 watt’tan fazla kapasiteye sahip kablosuz şarj cihazlarının üretimini, ithalatını, satışını ve kullanımını yasaklanacak. Muhtemelen bu şarj teknolojisi sadece Avrupa pazarına özel olabilir. Çin hükümetinin izlediği bu politikadan dolayı, Çinli kullanıcılar daha düşük watt şarjlı telefonlar kullanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu