Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Cep telefonu mu alacaksınız? Bir vergi daha ödeyin!!!

Bugün yapılan yeni düzenleme ile birlikte Cep telefonu almak daha da zorlaşıyor. Yeni vergi ile telfeonlara ek ödeme getirildi. Peki vergi ne kadar?

Akıllı telefon pazarı nereye gidiyor bilemiyoruz ama her geçen gün telefon almak zorlaşıyor. Ülkemiz cep telefonu tarafında bir vergi cenneti denebilir. Bu cennet bahçesinin yeni çiçeği ise %1’lik ek vergi oldu. Yeni vergi bugünden itibaren geçerli olacak ve tüketicilere ek bir yükümlülük daha getirecek.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve yürürlüğe giren yeni vergiyi cep telefonu ithalatçıları ya da üreticileri Kültür ve Turizm Bakanlığına bu vergiyi aktarmak ile mesul olacak.

Yeni vergi sistemi 1.000 TL’lik bir telefona 10 TL ek bir vergi ödenmesi anlamına geliyor. Bu vergi ile cep telefonu fiyatlarında büyük bir artış olacak mı? Tabii ki olmayacak ama ne gerek vardı da demeden geçemiyor insan. Konuya bir de şuradan bir bakalım mı?

Amerika’da 1.099 dolar yani bugünkü dolar kurundan 6.668 TL’ye satılan iPhone 11 Pro Max ülkemizde 11.999 TL’ye satılıyor. Buna %1 ek vergi de eklersek 12.118 TL’ye satılacak. Bu da 896 dolar gibi ek bir fiyata çıkıyor.

Yani Amerikalı kullanıcılar telefonu 1.099 dolara satın alırken biz 896 dolar ek vergi ödeyerek 1995 dolar gibi bir fiyata bu telefona sahip oluyoruz. Neredeyse bir telefon da vergilere ödüyoruz. Duruma buradan bakınca ne kadar ilginç bir noktaya geldiğinin farkında mısınız?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu