Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro HarmonyOS Eşliğinde Tanıtıldı!

Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro modelleri HarmonyOS işletim sistemiyle beraber tanıtıldı ve özellikleri ise belli oldu! İşte detaylar…

Huawei uzun zamandır akıllı saat üretiyor ancak üst düzey bir akıllı saat olarak baktığımızda epeydir böyle bir cihazla karşılaşmamıştık. Şimdi ise HarmonyOS 2.0 işletim sistemiyle birlikte hem Huawei Watch 3 hem de Watch 3 Pro modelleri tanıtıldı. Peki cihazları birbirinden ayıran noktalar neler? Hiç bekletmeden başlayalım!

Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro Özellikleri Neler?

Bu modellerde cihazın üst tuşu yerine dönmeli bir tuş konduğunu görüyoruz. Buna sebep olarak ise ıslak hava koşullarında dokunmatikte yaşanabilecek sorunların önlenmeye çalışıldığını sunabiliriz. Şirketin bir diğer amacı da ekranın etrafındaki çerçeveyi küçültmekti. Huawei bu konuda da elinden geleni yapmış gibi gözüküyor. Zira saat 1.43 inç boyutunda AMOLED bir ekranla birlikte geliyor. Bu ekran 1000nit maksimum parlaklığa kadar ulaşabiliyor ve 326 ppi yoğunluğuna sahip.

Cihazın camı güçlendirilmiş cam ile kaplı ve gövdesi ise yüksek kaliteli çelikten yapılma. Arkası ise seramik ile kaplanmış. Huawei bu akıllı saate değişik tasarımlar da eklemeyi unutmamış. Silikon, deri ve metal kayış içeren tasarımları görmek mümkün.  Cihazın arkasındaki sensör alışık olduğumuz gibi kalp atış ritmi, kandaki oksijen oranı gibi bazı değerleri ölçüyor ancak buna ilaveten vücut sıcaklığını ölçebilen bir sensör daha eklenmiş. Cihaz aynı zamanda 7/24 stres ve uyku ölçümleri de yapabiliyor. Bu da sağlık problemleri olan kullanıcılar için gayet iyi.

Cihazlar hakkında söylememiz gereken bir diğer nokta da eSIM desteklerinin bulunması. Bu destekler sayesinde 4G bağlantısıyla çağrıları yanıtlayabilirsiniz. İlginç bir şekilde bu saatte görüntülü konuşmalara da olanak sağlanıyor. Cihazda herhangi bir kamera bulunmasa bile en azından karşınızdakini görebilirsiniz.

Huawei bu saatlerde AppGallery bulunacağını da daha önce belirtmişti. Ayrıca bu saatlerin işletim sistemi ise HarmonyOS olacak. Şarjı 14 güne kadar dayanması beklenen bu saat modellerinde 100’den fazla spor modu bulunuyor. Bu modlardan 17 tanesi ise profesyonel egzersizleri içeriyor.

Huawei Watch 3 ProWatch

Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro arasındaki fark ise genel olarak tasarıma dayalı. Cihaz daha klasik bir görünüme sahip olmak adına saatin etrafında bir çerçeve bulunduruyor. Bununla birlikte daha uzun pil ömrüne de sahip. Tasarımsal olarak ise gövdesi titanyumdan üretiliyor. Ekran ise safir cam ile korunuyor. İçerisindeki çift banlı GPS alıcısı sayesinde de sporlarınızı ve aktivitelerinizi daha doğru takip edebilme özelliğine de sahip. Bakalım cihazlar çıktığında kullanıcılar tarafından beğenilecek mi. Merakla bekliyoruz!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu