Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 50 HarmonyOS 3.0 ile Gelen İlk Telefon Olacak

Huawei’nin yakında tanıtacağı yeni canavarı Huawei Mate 50 hakkında bilgiler gelmeye başladı. HarmonyOS 3.0 bu telefona hayat verecek.

Geçtiğimiz 2021 yılının 23 Aralık tarihinde düzenlenen Huawei Yeni Ürün Lansman Konferansı‘nda Huawei CEO’su Yu Chengdong, HarmonyOS ile donatılmış cihaz sayısının 220 milyonu aştığını duyurdu. 2 Aralık itibariyle 135 adet Huawei ve Honor cihaz modeli HarmonyOS 2.0’ın kararlı sürümüne güncellendi. HarmonyOS 3.0’dan da bahseden Huawei’nin yeni planları bugün ortaya çıktı. Huawei Mate 50 görünüşe göre firmanın yeni işletim sistemini kullanan ilk telefonu olacak.

HarmonyOS 3.0’ın Temmuz ayı civarında piyasaya sürüleceğini sizlere aktarmıştı. Yeni ürünün sunumu ise biraz daha erken gerçekleşebilir. Son gelen sızıntılar, Harmony OS 3.0’ın 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda amiral gemisi telefonda kullanılacağını gösteriyor. Bu telefonun Mate 50‘den başkası olmayacağını belirtelim.

Amerika’nın yaptırımlarından dolayı beklediği satış performansını sergileyemeyen Çinli teknoloji devi, kendi işletim sistemi HarmonyOS 3.0 ile küllerinden yeniden doğmayı deneyecek. Mate 50 ailesinde kullanacağı lensler ile yine DxOMark’ta zirveye oynayacak olan firma ekran konusunda da yine farkını ortaya koyacak.

HarmonyOS 3.0

Muhtemelen Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden gücünü alacak olan yeni seride ambargolardan dolayı 5G desteği maalesef ki yer almayacak. Tasarımsal açıdan büyük bir değişim ile karşımıza çıkacağını beklediğimiz Huawei, 2022’de yeniden toplanacak gibi görünüyor.

Amerika’nın ambargoları maalesef ki bu yılda da devam edecek. Huawei’nin 5G desteği olmadan telefon satması özellikle Avrupa’da çok zor görünüyor. Umarız teknolojinin gelişimi için bu yaptırımlara artık bir son verilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu