Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilSonyTeknoloji

Sony Vision-S Elektrikli Otomobil Yollarda!

Japon teknoloji devi Sony, elektrikli otomobil işine girdi. Sony Vision-S elektrikli otomobilin test sürüşleri Avrupa ülkelerinde başladı.

Koronavirüs yokken fiziki olarak düzenlenen CES 2020 etkinliğinde Sony, Vision-S adlı ilk prototip elektrikli aracını tanıtmıştı. Japon teknoloji devi şimdi de CES 2021 etkinliğinde Vision-S’nin aracı Avrupa’da halka açık yollarda test etmeye başladığını duyurdu. Sony Vision-S elektrikli otomobili çok yakında yollarda görebileceğiz.

Sony’nin Vision-S ile hedefi, teknolojilerinin pek çok yeteneğini otomotiv endüstrisine sergileyebilmek. Geçen yıl prototip bir araç iken, şirket geçen ay Avusturya’da kamuya açık yollarda aracı test etmeye başladığını açıkladı. Sony, süreçle ilgili bir videoyu YouTube’da yayınladı. Bununla birlikte, şu anda aracın güvenliğini optimize etmeye çalıştıkları dışında bilgi maalesef ki henüz açıklanmadı. Aşağıdan Sony’nin Tesla rakibi otomobilinin videosunu izleyebilirsiniz.

CES 2021 etkinliğinde Sony, aracın iki adet 200kW motora sahip olduğunu ve 0-100 km / s’den yaklaşık 4,8 saniyede hızlanabileceğini açıkladı. Otomobil ayrıca Seviye-2 otonom sürüş özelliklerine sahip olacak. Muhtemelen önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde bu otomobili resmi olarak sokaklarda görebileceğiz.

Dünyanın elektrikli otomobile doğru yönelmesi teknoloji üreticilerini harekete geçirmiş gibi görünüyor. Sony’den sonra 2025 yılında Apple’ın da elektrikli otomobilini duyurması bekleniyor. Kim bilir belki bu süreçte Xiaomi ve Samsung gibi firmalardan da otomobiller görürüz.

Aslında Samsung’un bu alanda az biraz tecrübesi var. Muhtemelen Samsung da Apple ile aynı anda elektrikli otomobilini tanıtacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu