Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Pro ekranını kıran çok ağlar!


Apple, iPhone 12 Pro için kalp kıran ekran değişim ücretini açıkladı. Elin Amerikalısı için bile çok olan bu fiyat bizleri ağlatır.

Cupertinolu Apple, zerre yenilik sunmadığı iPhone 12 ailesini geçtiğimiz hafta resmen tanıttı. Dış basında bile kendine çok yer bulamayan bu modeller, maalesef ki koronavirüsün gazabına uğradı. iPhone 12 Pro bile yenilik açısından maalesef ki kimseyi tatmin etmemişti. Bugün ise telefonun kalp kıran ekran değişim ücreti belli oldu.

Apple’dan gelen resmi açıklamaya göre; iPhone 12 Pro‘nun ekranı kırılırsa Amerikalılar bile 279 dolar ödemek zorunda kalacak. Bu fiyat Türkiye’de 2.700 TL‘ye kadar çıkacak. Apple şimdilik diğer modellerinin ekran değişim ücretini açıklamadı. Ancak diğer modellerin de ekran değişim ücretinin 2.000 TL’nin altında olmayacağını belirtelim.

Türkiye’de en erken Aralık en geç ise Ocak ayında satışa sunulacak olan yeni modellerin henüz TL cinsinden fiyatları açıklanmadı. Tahminlerimize göre; mini model 7.499 TL, ana model 8.499 TL, Pro model 11.999 TL ve Pro Max ise 14.499 TL‘den satışa sunulacak. Tabii bu en iyimser tahminimiz.

iPhone 12 Pro

Apple kurları güncel haliyle çevirir ve üzerine vergi eklenirse bu fiyatlara +1.000 TL ila 1.5000 TL daha ilave etmeniz gerekecek. Türkiye pazarında Apple’ın işi çok zor görünüyor.

Yetkili Apple satış noktalarından aldığımız bilgilere göre; geçtiğimiz yıl haftalık bir bayiinin iPhone satışı 10-15 arası değişirken, bu yıl bu sayı 3-4‘e kadar düşmüş durumda. Bu düşüşte koronavirüsün yanında Apple’ın cep yakan fiyatlarının da çok etkisi var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu