Android GüncellemeOPPO

ColorOS 7.2 güncellemesi ile neler gelecek belli oldu!


ColorOS yepyeni bir güncelleme ile çok yakında karşımızda olacak. Peki OPPO ColorOS 7.2 güncellemesi ile bizlere neler sunacak?

OPPO’nun Android tabanlı işletim sistemi ColorOS gelecek olan yeni güncellemesi ColorOS 7.2 ile birçok yeni özelliği de beraberinde getirecek. Geliştirilmiş yapay zeka algoritması, gelişmiş erişilebilirlik özellikleri ve çok daha fazla özellik bu güncelleme ile cihazlarımıza gelmiş olacak.

OPPO, Android 10 güncellemesini kendi işletim sistemine diğer markalara nazaran biraz daha geç dağıttı. Bu güncellemeyi diğer şirketlerden geç dağıtmış olmasına rağmen piyasadaki çoğu modeli Android 10 tabanlı ColorOS 7 güncellemesini aldı. Birkaç ay önce OPPO, Reno 4 5G modeli için de ColorOS 7.2 güncellemesini yayınladı.

Yeni Soloop Video Düzenleyici, Uygulama Önyükleyici Yapay Zeka Uygulaması, 3 parmak ekran görüntüsü, Süper Güç Tasarruf Modu, Akıllı Albüm, OPPO LAB ve çok daha fazlası gibi özellikler, bu güncelleme ile cihazlara gelecek.

Güncellemede gelen özelliklerin detayları neler?

Uygulama önyükleyici yapay zekası
OPPO
bu özellik ile uygulamaların çok daha hızlı açılmasını sağlayacak. Telefon kullanımınızı takip eden bir yapay zeka sayesinde, sizin hangi uygulamayı ne zaman açacağınızı tahmin ederek siz daha uygulamayı açmadan hazırlayacak ve çok daha hızlı açılmasını sağlayacak!

OPPO Lab
OPPO, kullanıcıların deneme özelliklerini deneyebilecekleri OPPO Lab’ı bu güncelleme ile tanıtmış oldu. Bu Lab sayesinde henüz gelmemiş veya gelecek özellikleri kullanıcıların test etmesini amaçlıyor. Şu anda OPPO Lab altında mevcut olan iki özellik var; kullanıcıların kendi zil seslerini oluşturmalarını sağlayan Zil Sesi Lab’ı ve kullanıcıların döndürerek karar vermelerini sağlayan Karar Çarkı.

Hızlı geri dönüş baloncuğu
OPPO, Quick Return Bubble özelliği ile çoklu görevleri daha basit hale getirmeyi hedefliyor. Özellikle kullanıcılar telefonlarında oyun oynarken, diğer uygulamalarda sohbet ederken veya başka şeyler yaparken uygulamalar arası hızlı geçiş özelliklerini sunacak. Quick Return Bubble, hangi uygulamayı kullanıyor olursanız olun oyununuza sorunsuz bir geçiş deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Arka planda açık olan oyun balon şeklinde küçültülecek ve oyuna ne zaman geçmek isterseniz, balona hafifçe dokunarak geri dönebileceksiniz. Dahası, oyunda yeniden doğmayı bekliyorsanız, balonda karakterinizin yeniden doğması için kalan zamanı gösteren bir zamanlayıcı çıkacak!

Süper pil tasarrufu modu
Güncellemenin getirdiği bir diğer kullanışlı özellik ise Süper Güç Tasarruf Modu. Bu özellik telefonunuz düşük pil seviyelerine düştüğünde pil performansını artırmaya yardımcı olacak. Süper Tasarruf Modu etkinleştirildikten sonra CPU frekansını minimum güç olarak kullanacak ve telefonun arka ışığını da buna göre ayarlayacak.

Ayrıca, tek tek uygulamalara özel güç tasarrufu özelliğini de özelleştirebilirsiniz. Küçük bir bilgi kutucuğu, pil seviyeniz %5 – %10’a düştüğünde Süper Güç Tasarruf Modunu etkinleştirmenizi önerecek. Ayrıca, telefonda bu özellik etkinleştirildiğinde yalnızca 6 uygulamanın çalıştırılmasına izin verilecek.

Tek elle kullanım geliştirmeleri
Ana ekran erişilebilirliğini tek elle kullanım için daha uygun hale getirme sürecinde OPPO, Aşağı Çekme Hareketleri adı verilen yeni bir özellik sundu. Telefonunuzda Aşağı Çekme Hareketini etkinleştirmek için Giriş ekranının sol veya sağ kenarında yukarı kaydırmanız gerekir. Etkinleştirildikten sonra, herhangi bir uygulamayı daha kolay açmak için tüm simgeler ekranın alt yarısında toplanacaktır.

Süper gece vakti
Güçlü bir yapay zeka sistemi ile OPPO, telefonunuzun gece boyu kullandığı pilden tasarruf edecek. Yapay zekanın öğrenme yeteneğini kullanarak telefon, güç kullanımını gece boyunca otomatik olarak %2 azaltacak ve ertesi gün size kullanmanız için daha fazla pil kalacak!

Hangi cihazlar ColorOS 7.2 güncellemesini alacak?

Şu ana kadar ColorOS 7 almış olan ve alacak olan tüm cihazlar bu güncellemeyi alacak. OPPO bu güncelleme için kesin bir tarih vermedi ancak Avrupa ve Türkiye’deki tüm ColorOS 7 alacak cihazlar 7 güncellemesini aldıktan sonra bu güncellemeyi en kısa zamanda yayımlanacaktır diye tahmin ediyoruz. Hatta ColorOS 7.1 bazı A serisi telefonlara geldi bile!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu