Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Redmi K30 sürpriz bir işlemciyle karşımıza çıkacak

Redmi K30 modeller bir süredir mobil dünyasının gündeminde. Son gelişmeler serinin standart modelinde yer alacak işlemciye işaret ediyor.

Yakın zamanda ortaya çıkan bazı bilgilerde K30’un işlemci biriminde Snapdragon 7xx serisi bir yonga setinin kullanılacağı iddia edildi. Mobil dünyasının güvenilir kaynaklardan biri ise Xiaomi’nin bunun yerine telefonda MediaTek üretim bir işlemci kullanacağını ifade etti.

Redmi K30 MediaTek Helio M70 ile geliyor

RedmiK30 modelinde pek çok kişinin beklemediği MediaTek Helio M70 işlemcisinin kullanılması bekleniyor. 7nm üretim sürecine sahip olan yeni nesil işlemcisinin en önemli özelliği yerleşik 5G modeme (6 GHz altındaki bantları destekleyen) sahip olması.

5G modem ile birlikte ARM’ın Cortex-A77 çekirdek mimarisini ve Mali-G77 GPU bir araya getiren Helio M70, Snapdragon 7xx serisi işlemciler ile kıyaslandığında çok daha yüksek bir performans vaat ediyor.

RedmiK30 serisi telefonların yakın zamanda tanıtılması beklenirken, Xiaomi geçtiğimiz gün Hindistan’da gerçekleştirdiği etkinlikte K30 modeller hakkında bazı bilgiler aktardı. Xiaomi’nin paylaştığı bir görselde K30 Pro’nun tıpkı Galaxy S10 Plus’taki gibi ekran gömülü çift ön kameraya sahip olacağı görüldü. K30 modelinde ise kamera sayısının bir olması bekleniyor. K30 modelinde Helio M70’in kullanılması beklense de, Pro versiyonda Snapdragon 855 Plus işlemcisi yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu