Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Kaspersky telefon sektörüne adım atmaya hazırlanıyor

Güvenlik firması olan Kaspersky telefon işine girecek. Hacklenmesi imkansız bir telefon üzerinde çalışan firma bunu 2021’de duyurabilir.

Rusya, Kaspersky işletim sistemiyle siber tehditlere karşı korunan bir akıllı telefonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kaspersky Lab başkanı Eugene Kaspersky, ayrıntıları gazetecilerle paylaştı. Ultra güvenli olacak olan bu telefon, güvenliğe önem verenlerin ilk tercihleri arasında yer alabilir.

Kaspersky, saldırıya uğramayan akıllı telefon hazırlıyor

Kaspersky’ye göre şirketin amacı, hacklenmesi neredeyse imkansız olan güvenli bir telefon yaratmak. Akıllı telefon, standart bir uygulama seti ve kendi tarayıcısı ile minimum işlevsellik sunacak. Yani üst düzey özellikleri bu modelden beklemek yanlış olur.

Bu akıllı telefon başka özel görevleri yerine getirmeyecek. Telefon arama yapabilir ve SMS gönderebilecek. Buna ek olarak ofis uygulamaları, kendi tarayıcısı, çalar saat, hesap makinesi ve kendi güvenlik uygulamaları telefonda yüklü olacak. Evet sadece bu kadar. Dümdüz telefon. Yapmak için yapılmış gibi bir kaynak israfı daha.

Ek olarak, Kaspersky OS için bir uygulama mağazasının gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Ancak Kaspersky, gelecekte bir uygulama mağazasının geleceğini belirtiyor. Güvenlik firması konuyla ilgili; “Büyük olasılıkla, önce kendi mağazamızı yapacağız ve sonra diğer uygulama mağazalarını çekmeye hazır olacağız”. ifadelerini kullanıyor.

Kaspersky telefon

Kaspersky OS tabanlı akıllı telefonların 2021’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Üretici, adı henüz açıklanmayan belirli bir Çinli şirket olacak.

Rusya’nın en güvenli telefon bizim telefonumuz demek için yapmış olduğu bu telefonun kime hitap edeceği henüz bilinmiyor. Zaten piyasada iPhone gibi bir güvenlik canavarı varken hangi firma zorlama olmadan Kaspersky’ın bu ilkel telefonunu kullanır bilinmez.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu