Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 En Net Haliyle Karşımızda!

Apple’ın Eylül’de tanıtacağı iPhone 13 modeli bugün en net görseli ile karşımıza çıktı. Kamera tasarımı konusunda Apple çok konuşulacak.

Apple, koronavirüs ve çip krizinden dolayı bir askilik yaşanmazsa Eylül ayında iPhone 13 ailesini tanıtıp o ay satışına başlayacak. iPhone 12 ailesinde LiDAR sensör ve XDR ekran dışında büyük bir yenilik sunmayan Apple, asıl bombalarını bu yıl patlatacak. iPhone X ile hayatımıza giren çentik yeni modeller ile küçülecek. Bu çentiği küçültmek için Apple’ın uzun bir süre beklemesinin asılında bir nedeni vardı. O da TrueDepth kamera sistemini küçültecek teknolojinin olmaması.

TrueDepth kamera sistemi hiçbir Android telefonda olmayan sensörlere sahip. İşte bu yüzden FaceID diğer Android telefonlardaki gibi kandırılmıyor. Ancak güvenliği üst seviyeye çıkarmanın bedelini Apple ağır ödedi. Neyse ki bu yıl çentik biraz daha küçültülecek. Muhtemelen çentiğin tamamen yok olması için 3-4 yıl daha bekleyeceğiz.

iPhone 13

iPhone 13’ün en net görseli bugün internete servis edildi. Bu görsele göre telefonun arka kamerası ilginç bir şekilde konumlandırılacak. Yine iPhone 12’nin çerçevesini kullanacak olan yeni modelde bu sefer lensler alt alta değil çaprazlamasına konumlandırılacak. Ana modelde ana kamera + ultra geniş açılı lens bulunacak. Apple telefoto lensi ve LiDAR sensörü sadece Pro modellerine koyacak.

Apple A15 yonga seti ve 4 GB RAM’den gücünü alması beklenen yeni modellerin fiyatlarında da 100 ila 150 dolar arasında bir artış olacak. Bildiğiniz gibi dünyada çip krizi var ve bu yüzden yonga seti üretimi dara girmiş durumda. Apple da bunu gerçekçe göstererek fiyatları artıracak.

Bunun dışında Apple’ın büyük çaplı bir yenilik sunmayacağını düşünüyoruz. iOS 15 ile gelecek olan telefonun serinin bir önceki ve hatta ondan önceki telefonundan daha farklı bir deneyim sunmayacak. Yine bildiğimiz iPhone ve yine bildiğimiz iOS işte…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu