GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTabletXiaomi

Kalem Destekli Xiaomi Mi Pad 5’in Tanıtım Tarihi Açıklandı

Pek çok sızıntıya konu olan Xiaomi Mi Pad 5 için beklenen tarih açıklandı. Sürpriz gelişme ise tabletin kalem desteği ile gelecek olması.

Uzun zamandır mobil dünyasının gündeminde yer edinen ve yakın zamanda bazı görüntüleri sızdırılan Xiaomi Mi Pad 5 için beklenen tarih açıklandı. Xiaomi yayınladığı son posterle birlikte beşinci nesil tabletinin Mi Mix 4 ile aynı gün 10 Ağustos tarihinde tanıtılacağını onayladı.

Paylaşılan poster, tabletin stylus kalem desteğiyle geleceğini onaylıyor. Öte yandan tabletin metal çerçeveli bir yapıya sahip olacağını görüyoruz. Bu hafta içerisinde yayınlanan bir raporda Mi Pad 5’in Bluetooth 5.0 LE destekli bir akıllı kalem ile geleceği zaten onay almıştı.

Son gelişmelere bakılırsa Xiaomi Mi Pad5 üç modelle gelecek. Temel model, 2K ekran çözünürlüğüne ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekranla geliyor. Bu model gücünü Qualcomm Snapdragon 860 yonga setinden alacak. Cihaza 12 megapiksel ana kamera eşlik ederken, parmak izi tarayıcısı yana monte edilecek. Öte yandan tabletin kutusundan 33 watt hızlı şarj desteğine sahip bir adaptör çıkacak.

İkinci model, 120Hz yenileme hızına sahip 10,95 inç 2K LCD ekrana sahip ve Qualcomm Snapdragon 870 işlemcisi tarafından desteklenecek. Cihazın 48 megapiksel ana kamera sensörüne sahip olduğu söyleniyor. 67W hızlı şarj desteğine sahip 8.720mAh bataryadan güç alacak tabletin neredeyse aynı özelliklere sahip bir de 5G versiyonu olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu