Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

En İyi Ekran Hangi Telefonda Belli Oldu

Telefon sektöründe en iyi ekran hangi telefonda sorusu bugün yanıt buldu. Bakalım panel üreticisi Samsung, tahtını kime kaptırdı?

Apple ekran teknolojileri konusunda rakiplerinden geri kaldı deniyordu. Ancak iPhone 13 Pro Max ile Cupertinolu firma tüm kozunu ortaya koydu. Apple’ın bu kararı en iyi ekran konusunda tahtın değişmesini sağladı. DisplayMate’te kendini gösteren iPhone 13 Pro Max, aldığı puanlar ile rakiplerine adata taş çıkardı diyebiliriz. Peki, bu 120 Hz ProMotion ekranlı telefon bize görüntüleme konusunda ne sunuyor?

iPhone 13 Pro Max, DisplayMate’e göre; 1000 cd / m2 parlaklığı ile sektörde bir ilke imza atıyor. Yani anlayacağınız en parlak ekran bu telefonda. iPhone 12 Pro’da 800 cd / m2 parlaklık kullanan Apple kendini geliştirmiş. HDR modunda ise bir resim görüntülerken, iPhone 13 Pro Max ekranının maksimum parlaklığı 1200 cd / m2‘ye bile çıkıyor.

Apple’ın yeni amiral gemisinin diğer ekran kayıtları arasında üstün renk doğruluğu, yüksek kontrast ve en düşük ekran yansıtma özelliği bulunuyor. Yeni canavar, yüksek parlaklıkla birlikte, parlak güneşli bir günde telefonla dışarıda çalışmanın rahatlığını garanti ediyor.

en iyi ekran

iPhone 13 Pro Max’in ekran üreticisi bildiğiniz gibi Samsung. Ancak Apple bu ekranı kendi teknolojileri ile harmanlayarak ortaya başarılı bir sonuç çıkarmayı başardı.

Ekran resmi olarak ProMotion özellikli Super Retina XDR ekran olarak adlandırılıyor. Ancak aslında LTPO teknolojisi kullanılarak yapılmış bir OLED panel. Söylentilere göre LG, gelecek yıldan itibaren iPhone 13 için OLED paneller de üretecek. Rakibinin ürettiği paneller ile rakiplerini saf dışı bırakmayı başaran Apple, görüntüleme teknolojileri konusunda daha uzun yıllar başarılara imza atacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu