Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Kanada için kararını verdi! Şimdi ne olacak?

Huawei Asya ve Avrupa pazarında yaptığı yatırımların meyvesini yerken satışlarını da ciddi anlamda arttırıyor. Bununla birlikte Huawei Amerika kıtasında oldukça zor günler geçiriyor. Bu yılın ilk günlerinde Huawei’nin CFO’su ve şirketin sahibinin kızı Meng Zhouzhou‘nun Kanada’da yakalanması ve sonrasında yaşanan Amerika’ya iade sürecini sizlerle tüm detayları ile paylaştık. Meng Zhouzhou büyük bir meblağ kefalet karşılığında ayağına takip cihazı takılarak ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılmıştı ve mahkeme süreci devam ediyordu. Geçtiğimiz aylarda Huawei yöneticilerinin Kanada‘yı terk etmeye başlamaları ise Huawei Kanada arasında neler oluyor sorusunun da sorulmasına sebep olmuştu.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBurada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei Kanada yatırımlarına devam edecek!

Huawei tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Huawei Kanada’dan çıkmayı falan düşünmüyor aksine 5G için yatırım yapmaya ve önümüzdkei ay içinde de Huawei Mate X 5G telefonunu ülkede satışa sunmaya hazırlanıyor. Bu konuda bir duyuru yapan Huawei şu açıklamada bulundu!

  • Huawei Kanada’dan çekilmeyecek ve yatırım yapmaya devam edecek.
  • Huawei, bu yılın ikinci yarısında Kanada pazarında 5G akıllı telefonları piyasaya sürecek.
  • Kanada’nın Ottawa kentinde yaşanan sel sorunlarında Huawei, Ottawa Topluluğunu 10 milyon Kanada Doları yardımda bulunacak ve Huawei’nin yerel şube çalışanları yardım çalışmalarına idari izinli olarak katılabilecek.

Buradan anlaşılan Huawei’nin Kanada ile bağları koparmadığı anlamı çıkıyor ama üst düzey yöneticilerin Çin’e geri dönmeleri de bir hayli düşündürücü…

Huawei Android Q güncellemesi alacak 8 telefonu açıkladı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu