AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

Apple USB-C Kullanmaya Zorlanıyor, Güle Güle Lightning

Apple USB-C girişine geçmek zorunda kalacağa benziyor. Son düzenleme ile birlikte Apple Lightning girişine veda etmek zorunda kalacak.

Avrupa Birliği’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında tek bir USB-C şarj bağlantı noktası kullanmasını sağlamak için çabalarını yoğunlaştırıyor. AB, ilk olarak 2018’de tek bir şarj cihazının benimsenmesi için bir dava açmıştı ve o zamandan beri üreticilerin çevresel atıkların azaltılmasına yönelik çabaları benimsemekte. Apple ise USB-C girişine karşı çıktığı için henüz bu yükümlüğü yerine getirmedi. Fakat Avrupa Komisyonu’ndan buna yönelik yeni bir yasa teklifi geliyor.

AB Komiseri Thierry Breton düzenlediği basın toplantısında, tekliflerin yalnızca kablolu bağlantıyı kapsadığını ve kablosuz aygıtları veya şarj cihazlarını kapsamadığını açıkladı.

Yeni gözden geçirilmiş Radyo Ekipmanı Yönergesi önerisi akıllı telefonlarla sınırlı kalmayacak. Kameralar, video oyun konsolları, tabletler, kulaklıklar ve taşınabilir hoparlörler gibi diğer cihazları da kapsayacak. Ayrıca teklif, üreticileri hızlı şarj standartlarını tek tip hale getirmeye (USB-C) ve ayrıca müşterilere cihazlarının hangi şarj standartlarını desteklediği hakkında bilgi vermeye zorlayacaktır.

Avrupa Komisyonu ayrıca, Apple, Samsung ve Xiaomi de dahil olmak üzere bazı üreticilerin halihazırda yapmakta olduğu şarj cihazlarını ambalajlarından tamamen çıkarmaya davet ediyor.

Önerinin yasalaşması için daha kat etmesi gereken uzun bir yol var. Avrupa Parlamentosu’nda oylamaya sunulacak. Teklif yasalaşırsa üreticilerin bunu uygulaması için önlerinde 24 aylık bir süre olacak. Bu durumda Apple, iPhone 14 ve iPhone 15 serisinde bile Lightning portunu kullanmaya devam edecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu