FacebookGoogleGüncel Teknoloji HaberleriİnternetTeknoloji

Facebook, Apple, Amazon ve Google hakkında suçlama!

Amerika Birleşik Devletleri yetkilileri Facebook, Apple, Amazon ve Google şirketlerinin ticari pazarı kötüye kullanmakla suçluyor!

ABD Temsilciler Meclisi, bugün erken saatlerde Facebook, Apple ve diğer iki büyük teknoloji şirketinin rakiplerini yok etmek ve küçük işletmeleri kâr kazançlarını yok etmek için pazar güçlerini kötüye kullandığını tespit etti.

Yargı Komitesinin “güven karşıtı” alt komitesine göre Google, Apple, Amazon ve Facebook aynı işi kontrol etmemeli ve rekabet etmemelidir. Reuters raporuna göre rapor, bu şirketlerin yeniden yapılandırılması gerektiğini öne sürdü. Ancak belirli bir şirketin parçalanması gerekip gerekmediğini açıklamadı.

Raporun tamamı 449 sayfa uzunluğunda. Bu rapor “güven karşıtı” yasasında kapsamlı değişiklikler öneriyor ve “şirketlerin güçlerini kötüye kullandığını” tanımlıyor. Ayrıca şirketlerin internetin büyük bir bölümünü kontrol etmek ve rakiplerine hakim olmak için ellerinden gelen her şeyi nasıl yaptıklarını da ortaya koydu.

Raporun en çarpıtıcı detayı ise Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ile ilgili. 2012 yılında fotoğraf paylaşım platformu Instagram‘ı satın almadan önce platform için “bizim için çok yıkıcı olabilecek rekabetçi bir ağ inşa etti” şeklinde bir açıklama yapmış.

Komite tarafından önerilen değişiklikler ayrıca Google‘ın hem reklam alanları için açık artırmaları yürütmesini hem de bu açık artırmalara kendini de dahil etmesini engellemeyi içeriyor. Bir başka öneri de Amazon‘un diğer perakendecilerle rekabet ettiği pazarlarda çalışmayı durdurması. Ancak rapor aynı zamanda ABD Kongresini “güven karşıtı” yasalarına potansiyel rakiplerin alımlarını durdurmaları için daha fazla özgürlük sağlama konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Rapor, Demokratik Kongre Üyesi David Cicilline liderliğindeki bir komite tarafından yayınlandı. Reuters, başkanlık seçimlerini Joe Biden’ı kazanması halinde, Meclis’teki Demokrat çoğunluğun, yeni “güven karşıtı” yasası çıkarması için Kongre’ye baskı yapmaya devam edebileceğini belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu