Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixel

Google Pixel Ultra Geliyor! Kamera Rekabeti Bitiyor mu?


Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre Google 1 inç sensöre sahip bir telefon hazırlıyor. Bu model Google Pixel Ultra ismini alabilir.

Google kısa süre önce özellikle kamera ve ekran tarafında öncül modellerine kıyasla önemli gelişmeler içeren Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerini duyurdu. Pixel 7 Pro, DxOMark sıralamasında ekran testinde ikinci, kamera testinde ise birinci olarak bu alanda rüştünü ispat etti. DxOMark kamera sıralamasının bir numarasına kurulan Google görünüşe bakılırsa bu yeri sağlamlaştırmak istiyor. Mobil dünyasının nabzını tutan Ice Universe adlı hesaptan Google Pixel Ultra adlı bir modelin hazırlandığına dair bilgiler geldi.

Google Pixel Ultra Rakipsiz Bir Kamera İle Geliyor

Pixel Ultra’nın temel özelliği daha gelişmiş kameralar olacak. Xiaomi 12S Ultra ile birlikte mobil pazarda gerçek anlamda 1 inç büyüklüğünde sensör kullanımı başladı. Sony IMX989 adlı sensör önümüzdeki haftalarda Xiaomi 13 Pro, Vivo X90 Pro+ ve OPPO Find X6 Pro+ modellerinde de kullanılacak. İddiaya göre bu sensörü kullanacak bir diğer marka Google olacak. Pixel Ultra, devasa boyuttaki mobil kamera sensörü ve Google’ın etkileyici yazılımı ile kamera tarafında rakipsiz bir model olacağa benziyor.

Tensor G2 işlemcisinden güç alacak telefonun bir diğer özelliği 120Hz tarama hızına sahip Quad HD+ panel olacak. Pixel 7 Pro’dan farklı olarak seramik gövde ile gelecek telefonda daha hızlı şarj desteği görmek hiç de fena olmayacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu