Akıllı TelefonAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Zenfone 3 Android Oreo güncellemesi alacak mı?

Zenfone 3 Android Oreo güncellemesi yayınlanacak mı? Asus geçtiğimiz gün Zenfone 4 serisi telefonların Türkiye fiyatı ve çıkış tarihini açıkladı. İlgili haberimize buradan göz atabilirsiniz. Merak edilen bir diğer husus ise Zenfone 3 ve Zenfone 4 telefonlar için Android 8.0 güncellemesi ne zaman dağıtıma sunulacak.

Zenfone 3 Android Oreo güncellemesi neler getirecek?

Asus, Zenfone 4 için Avrupa’da gerçekleştirdiği etkinlikte Zenfone 3 ve Zenfone 4 serisi modellerin Android 8.0 Oreo sürümüne yükseltileceğini açıkladı. Şirket ayrıca ilk kez Zenfone 4 modellerde yer verdiği ZenUI 4.0 kullanıcı arayüzünü Zenfone 3’e getirecek.

Aslında Asus ZenUI 4.0 arayüzü için Android 8.0 güncellemesini beklemedi. Kısa süre önce Zenfone 3 Max için başlayan güncelleme sonra telefon ZenUI 4.0 arayüzüne yükseltildi. Aynı güncellemenin yıl sonuna kadar diğer Zenfone 3 modellere ulaşacağını söyleyebiliriz.

Yeni arayüz ile birlikte Asus telefonların daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik daha sadece ve kullanışlı bir arayüz karşımıza çıkıyor. Yeni arayüz Asus’a göre “daha hafif, daha temiz ve daha akıllı” bir yapıda. Asus bu açıklamasında haksız da değil. Daha önceki arayüzde 35 olan yerleşik uygulama sayısı ZenUI 4.0 sürümünde 13’e düşürülüyor. Yenilenmiş arayüzde ayrıca akıllı fotoğraf sınıflandırması, daha gelişmiş tema desteği, ASUS Safeguard güvenlik, daha içi oyun deneyimi ve tek hesapla iki uygulama çalıştırma gibi özelliklerde yer alıyor.

Asus Zenfone 5 Özellikleri-Ekran: 6.2 inç, yüzde 90 ekran kasa oranı, IPS, 19:9-İşlemci: Qualcomm Snapdragon 636-Grafik Birimi: Adreno 509-RAM: 6 GB-Depolama: 32 GB-Arka Kamera: 12 MP Sony IMX 363, 4 yönlü optik sabitleme, HDR-Ön Kamera: 8 MP-Pil: 3300 mAh-İşletim Sistemi: Android 8.0 Oreo-Bağlantı: USB Type-C (v3.1), Wi-Fi a/b/g/n/ac, BT 5.0, GPS, NFC
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu