Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiiOSiPhoneMobirollerOnePlusOPPOPixelSamsungTeknolojiVivoXiaomi

Apple ve Samsung amiral gemisi pazarını domine etti! Peki Huawei?

Mobil pazarda fiyatlar sürekli olarak artıyor. Steve Jobs‘ın sahnede “Apple olarak 649 dolardan daha pahalı telefonlar yapmayacağız” sözü üzerinden yıllar geçti ve Apple bugün Steve Jobs‘ın söylemini tam iki katına çıkartmış bir şekilde yoluna devam ediyor. Bundan 4 – 5 yıl öncesine kadar 450 dolar seviyesinde amiral gemisi model satan Samsung ise 999 dolar seviyesine telefonlarını taşıdı. Yine bundan birkaç sene önce kimsenin markasına güvenmediği Huawei ise bugün en pahalı Android telefonu satışa sundu. Fiyatlar artarken amiral gemisi pazarı da iyice kızıştı.Peki bu pazarda durum ne?

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Apple ve Samsung amiral gemisi pazarının tek hakimi!

Amiral gemisi pazarında 400 dolar üzerindeki telefon pazarında Apple pazarın %50’sine hakim, Samsung ise bu pazarın %25’ine hakim ve Huawei ise bu pazarda ilk defa çit haneyi bu yıl gördü ve pazarın %12’sine hakim. Daha sonra Oppo ve Xiaomi geliyor.

400 – 600 dolar seviyesinde ise pazarın hakimi %25’lik oranı ile Samsung. Güney Koreli üretici bu noktada Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus ile rakiplerini geride bırakmayı biliyor. %21 Apple ve %17 pazar payına ise Huawei sahip. Vivo ve Oppo ise bu pazar payında ilk beşi oluşturuyorlar. Bu segmentte Xiaomi sonuncu oluyor.

600 – 800 dolar pazarında Samsung ve Apple pastanın %82‘sini oluşturuyor.

800 dolar ve üzeri pazarda ise takdir edeceğiniz üzere Apple’ın ezici bir üstünlüğü var. Bu pazarın tam %79’una sahip olan Apple’ın satışlarını düşerken cirosunun ve karlılığının neden arttığını ise buradan anlayabilirsiniz.

Counterpoint Research‘in araştırmasında 400 – 600 dolar segmentinde en hızlı büyüyen şirket ise OnePlus olarak görülüyor. Yapılan araştırmada en ilginç sonuca ise Google imza attı. Hem Batı Avrupa hem de Kuzey Amerika’daki ilk 5 markadan biri olmayı başaran Google‘ın doğru yolda olduğunu görüyoruz…

2018’in en iyi telefonu hangisi? Gelin birlikte seçelim…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu