Windows 11 ile Uyumlu İşlemciler – Tam Liste

Microsoft, Windows 11 ile uyumlu işlemciler ile karşımıza çıktı. Intel, AMD ve Qualcomm için yayınlanan liste bir hayli kabarık.

Microsoft, önümüzdeki günlerde Windows 11 güncellemesini resmi olarak yayınlayacak. Artık gün saydığımız bu büyük çaplı güncellemenin hangi işlemciler ile uyumlu olacağı bugün resmi olarak açıklandı. Sistem gereksinimi konusunda bu zamana kadar fazla detay vermeyen Microsoft, karşımıza Windows 11 ile uyumlu işlemciler ile çıkageldi. Intel, AMD ve Qualcomm işlemciler için açıklanan bu listenin bir hayli kabarık olduğunu belirtmekte fayda var.

Windows 11 ile uyumlu işlemciler kullanıcıların yüzlerini güldürecek gibi görünüyor. Çünkü, Microsoft, Intel Atom işlemcilere bile destek sunmaya kararlı. Beta sürecinde oldukça kısıtlı bir işlemci desteğine sahip olan Windows 11, tahmin ettiğimiz gibi çıkışında listeyi genişletti.

Oyun performansı konusunda Windows 10’a göre büyük avantajlar sunacak olan yeni güncelleme, tasarım açısından da Apple’ın macOS’ine bir tık yaklaşıyor. Daha sade ve kullanışlı bir arayüze sahip olacak olan Windows 11, hem performans hem de güvenlik açısından Windows 10’dan kat ve kat daha iyi olacak.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve sizleri çarşaf gibi uzunluğu ile büyüleyen Windows 11 ile uyumlu işlemciler ile baş başa bırakalım. Eğer işlemci modelinizi biliyorsanız Windows’ta CTRL+F ve macOS’te ise CMD+F kısayolları ile sayfada arama yapabileceğinizi belirtelim.

Windows 11 ile Uyumlu İşlemciler

Windows 11 ile uyumlu Intel işlemciler

Windows 11 ile Uyumlu İşlemciler

Windows 11 ile uyumlu AMD işlemciler

Windows 11 ile uyumlu Qualcomm işlemciler

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version