Tesla’cılar Bu Tarafa: Model Y İndirime Girdi, Artık Daha Ucuz

Dünyanın en çok elektrikli araba satan markası Tesla, ülkemize özel olarak uygulanan indirim ile Tesla Model Y satışına başladı.

Elektrikli araçlar için önemli bir marka olan Tesla, bugün ülkemize özel olarak Tesla Model Y için indirim yaptı. Son dönemlerde artan kur ve vergilerle birlikte fiyatı bayağı artan Tesla modellerinin bu sebeple satış rakamları düşmüştü. Arkadan itişli ve 455 km WLTP menzile sahip en uygun Model Y için bir takım yazılımsal değişikliklere giden firma, aracın fiyatını 1.791.451 TL’ye düşürmeyi başardı. Önceden 160 kW üzeri motoruyla %60’lık vergi dilimine giren Model Y, şimdi ise %10 ÖTV dilimine girmeyi başararak fiyatında gerileme ile TOGG T10X modeline ciddi rakip oldu.

Tesla Model Y, Son İndirim ile Birlikte 1 Milyon 791 Bin TL’ye Satılıyor

tesla model y indirim

Aracın 455 km WLTP menzili ve 0’dan 100 km’ye 7,5 saniyede hızlanması bulunuyor. 217 km/h ise son hızı bulunan Model Y için şimdi sipariş verenler teslimatlarını Haziran-Temmuz ayı gibi alacak. Son olarak Tesla Türkiye’den yapılan açıklama ise şu şekilde:

 “Türkiye’ye geldiğimiz ilk andan itibaren büyük önem verdiğimiz altyapı çalışmalarımızın tatmin edici bir seviyeye gelmesinin sonucu olarak, Model Y yelpazemize bu yeni versiyonu ekliyoruz”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version