Sharp Aquos Zero 2, 240Hz tazeleme hızı ile global pazarda!

Sharp’ın sekiz ay önce tanıtılan ve ekran tarafında ağızları açık bırakan Aquos Zero 2 modeli global pazara açıldı! Japon devi Sharp fena geliyor!

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında tanıtılan ve resmen “Yok artık!” dedirten Sharp Aquos Zero 2, aradan geçen sekiz ayın sonunda global pazara açıldı. Yaklaşık sekiz aydır, üretici firma Sharp’ın ülkesinde, Japonya‘da satışı gerçekleşen cihaz, 240Hz tazeleme hızına sahip OLED ekranının yanı sıra en hafif oyuncu telefonu olmasıyla da pazarda oldukça dikkat çekmişti. Özellikle tarama hızının ne olduğu bile doğru dürüst bilinmezken, birçok üreticinin yeni yeni 90Hz‘lik ekranlara geçtiği dönemlerde, şimdi bile oldukça uçuk görünen 240Hz tazeleme hızına sahip ekranlı telefonunu piyasaya süren şirket, rakiplerine imkansız diye bir şeyin olmadığı göstermişti.

Sharp Aquos Zero 2

Ekranın yanı sıra Qualcomm‘un Snapdragon 855 yongasını karşımıza çıkaran Sharp Aquos Zero 2, 256GB dahili depolama ve 8GB RAM ile birlikte satışa sunuluyor. Arka tarafta ikili kamera kurulumu ile bizlere sunulan cihaz, Android 10 işletim sistemiyle kutudan çıkıyor. Aynı zamanda pil tarafında ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşatıyor. Neticede böylesine bir ekran tabiri caizse pili sömürecektir. Bu durum sizlere Sharp’ın büyük bir batarya gücü ile bu cihazı karşımıza çıkardığı izlenimini yaratabilir; ancak durum pek öyle değil. Sharp’ın bu canavarı, yalnızca 3.130 mAh kapasiteli bir pil ile pazarda kendine yer buluyor.

Aynı zamanda uzun bir süredir sadece Japonya’da satışı gerçekleşen cihaz, bugün itibariyle Tayvan‘da 670 avrodan satışa sunuldu. Bu sayede global pazara giriş yapan Sharp Aquos Zero 2, çok yakında Avrupa‘da da 650 avroluk etiket ile bizleri karşılayacak.

Sharp Aquos Zero 2

Sharp Aquos Zero 2 Teknik Özellikleri

Exit mobile version