Samsung Katlanabilir Telefon Satışlarında Zirvede!

Katlanabilir telefon satışları pek artmamasına rağmen Samsung hala diğer modellerin satışının büyük oranda önünde.

Yeni katlanabilir telefonların ortaya çıkışı, Google’ın Pixel Fold gibi, bu pazarın tam bir büyüme içinde olduğunu gösteriyor. Şimdi, mobil ekranlar pazarının başlıca analistlerinden biri olan Ross Younghe D.S.C.C. CEO’su, pazarın rakamlarını paylaştı. Bu rakamlara göre satışlarda düşüş eğilimi göze çarpıyor ama Samsung hala zirvede oturuyor.

Samsung yine lider koltuğunda fakat satışları düşüşte.

2023’ün ilk çeyreğinde katlanabilir akıllı telefonların sevkiyatının 2.1 milyon adete düştüğünü açıklayan Ross Younghe, 2022’nin aynı çeyreğine kıyasla bir azalma anlamına geliyor, ancak grafikte de görülebileceği gibi satışlar neredeyse düz bir şekilde ilermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğindeki katlanabilir telefon satışları 6 milyondan daha fazlaydı. Aslında bunun sebebi Samsung’un katlanabilir telefonlarını tanıttığı zamana denk gelmesiydi. Anlayağınız katlanabilir telefon satışlarının başını Samsung çekiyor. İkinci çeyreğin bir öncekinden daha kötü olduğu geçen yılki pazarın gelişimine bakarsak, işler daha da kötüleşebilir. Bu normal bir durum çünkü geçen yılkı ikinci çeyrek, ana üreticinin ürün yelpazesini yenilemeden önce geleneksel olarak kötü bir dönem olmuştu. Pazar payı açısından Samsung hala tartışmasız lider, ancak yeni rakiplerin ortaya çıkmasıyla bu pazar payı yavaş yavaş azalıyor.

En Fazla Satılan 5 Marka

Bu telefonların satış liderliği hala Koreli devin elinde olmasına rağmen ilginç değişiklikler gördük. Üreticiler pazar paylarını artırarak iyileşiyorlar, Oppo bunun bir örneği. Find N2 ve N2 Flip’in son çıkışıyla firma büyük ilgi çekmeyi başardı ve bu da onu bu segmentteki ikinci üretici yaptı. Huawei, Motorola ve Xiaomi de takip ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version