Resmi: Elon Musk Twitter CEO’luğundan İstifa Edecek

Elon Musk son tweet’iyle birlikte Twitter CEO’luğundan istifa edeceğini doğruladı. Musk ayrıca yerine birisini bulduğunu da söyledi.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla başta olmak üzere birçok dev şirkete aynı anda başkanlık ediyor. Elon Musk ayında 44 milyar dolara satın altığı sosyal medya platformu Twitter ’ın CEO’luk görevini de yürütüyor. Aynı anda birçok şirketi yönetmek haliyle Musk’ın iş verimliliğini düşürüyor. Musk, dönem dönem bunu kendisi de dile getirmiyor değil. Hatta Twitter’daki CEO görevini devretmek için birisini aradığını sıklıkla söylüyor. Nihayet “O” CEO bulunmuş görünüyor. Elon Musk’ın attığı son tweet, CEO görevi için yerine birisini bulduğunu gösteriyor.

“Twitter için yeni bir CEO tuttuğumu duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. 6 hafta  içinde çalışmaya başlayacak!

Elon Musk, CEO görevinden ayrıldıktan sonra Twitter ‘ın icra başkanı ve baş teknoloji sorumlusu olmaya, ayrıca yazılım geliştirmeyi denetleyeceğini ve sosyal medyanın ağ altyapısını geliştirme görevleriyle ilgileneceğini ekledi.

Açıklamasından Elon Musk’ın aslında gizli CEO olarak görevine devam edeceğini söyleyebiliriz. Baskın bir karakter olan Musk’ın 44 milyar dolarlık bu pahalı oyuncağından kolay kolay vazgeçmesi zaten beklenmiyor. Diğer şirketlerin hissedarlarının baskısı ve son dönemde kaybedilen yüksek miktarda para etkilemiş olacak ki; Musk yerine çok da icracı olmayan birisini atayacak. Son açıklamasıyla birlikte kimi sosyal medya kullanıcıları Elon Musk’ı tiye almayı ihmal etmedi. bizimle aynı düşünüyor olacaklar ki, Musk’ın yerine atacağı kişinin fotoğraflarını yayınladılar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version