motorola edge 50 ultra Üstün Özellikleriyle Tanıtıldı

Motorola, üst segmenti hedefleyen yeni telefonu ile sahne aldı. motorola edge 50 ultra, Snapdragon 8S Gen 3'ten güç alıyor.

Motorola, amiral gemisi akıllı telefon serisinin en son üyesi olan Edge 50 Ultra’yı resmi olarak piyasaya sürdü. Motorola Edge 50 Ultra benzersiz tasarımı ve güçlü özellikleriyle kendi segmentinin fark yaratan telefonlarından biri olacaktır. Tanıtılır tanıtılmaz birçok bölgede satışa sunulan üst segment telefon neler sunuyor şimdi göz atalım.

Motorola Edge 50 Ultra

Telefon, tasarım söz konusu olduğunda üç kamera merceğini barındıran kare kamera adasıyla yakın zamanda piyasaya sürülen Edge 50 Pro’ya oldukça benziyor. Akıllı telefon üç renkte satışa sunulacak: Vegan deri, Orman Grisi ve Şeftali Tüyü. Her üç seçenek de Kumlanmış alüminyum çerçeveyle birlikte geliyor.

Edge 50 Ultra, 2.712 x 1.220 piksel çözünürlüğe ve 144 Hz yenileme hızına sahip, 2.500 nit zirve parlaklığa sahip 6,7 inç LTPS pOLED ekrana sahip. Ekran 20:9 en boy oranına, HDR10+ desteği ve %93,8 ekran-gövde oranıyla geliyor. Panel, DCI-P3 renk alanının %100’ünü kapsar ve Pantone onayı almıştır. Ekran ayrıca güvenlik için dahili bir parmak izi sensörüne sahip ve parmak izi önleyici kaplamalı 3D Corning Gorilla Glass Victus ile korunma altına alınıyor.

Motorola Edge 50 Ultra

Telefonun işlemci biriminde Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 yonga seti yer alıyor ve işlemci 16 GB LPDDR5X RAM ve 1 TB UFS 4.0 depolama alanıyla destekleniyor. 4.500 mAh bataryası 125W kablolu şarjı, 50W kablosuz şarjı ve 10W kablosuz şarj desteği sunmakta. Ses noktasında telefonda Dolby Atmos tarafından ayarlanan çift stereo hoparlörlere sahip ve dokunma duyusu için x ekseni titreşimli motoru mevcut.

Bağlantıya gelince, telefonun hem tek SIM (SIM ya da eSIM ile uyumlu) hem de çift SIM (hem SIM hem de eSIM’i destekleyen) varsiyonları var. Ayrıca cihazda Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 ve NFC de bulunuyor. Yazılıma gelince, Edge 50 Ultra, sizi gelen aramalar, bildirimler ve alarmlar konusunda uyaran kenar ışığı gibi ilginç özelliklere sahip Android 14 ile çıkış yapıyor.

Motorola Edge 50 Ultra

Edge 50 Ultra’nın kamera birimine gelince, telefonun arka tarafında 50 megapiksel 1/1,3 inç sensör ve çok yönlü otomatik odaklama ve OIS ile donatılmış f/1,6 lens içeren üçlü kamera kurulumu bulunuyor. Ana kameraA f/2,4 diyafram açıklığına sahip 64 megapiksel periskop kamera sensörü ve makro çekimler için de kullanılabilen 122° görüş alanına sahip 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Her iki kamerada da pozlama, otomatik beyaz dengesi ve titreme tespiti için lazer otomatik odaklama sistemi ve 3’ü 1 arada sensör kullanılıyor.

Ön kamera, otomatik odaklamalı 50 megapiksel sensöre ve f/1,9 lense sahiptir. Tüm kameralar 60 fps’de 4K video kaydını destekler ve 1080p’de ağır çekim modları mevcuttur (önde 120 fps, arkada 960 fps’ye kadar).

Kamera sistemi, 360°’nin yanı sıra Portre, Makro, Uzun Pozlama, Hızlandırılmış, Çift Yakalama, Ultra Çözünürlük, Gece Görüşü, Tilt-Shift, Pro, Spot Renk ve Tarama (Adobe Scan tarafından desteklenmektedir) şeklinde dizi çekim modu sunar. Kamera ayrıca Fotoğraf Geliştirme Motoru, Hareketli Çekim, Otomatik Gülümseme Yakalama, Hareket Yakalama, Google Lens entegrasyonu, Renk Optimizasyonu, Akıllı Yüksek Çözünürlük ve Stil Senkronizasyonu başta olmak üzere birçok AI özelliğini de destekler.

Motorola Edge 50 Ultra’nın Euro Bölgesi’nde başlangıç ​​fiyatı 999 €‘dur. Telefon kısa süre içerisinde birçok bölgede raflarda olacak.

motorola edge 50 Ultra teknik özellikleri

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version