MediaTek Dimensity 9000 iPhone 13’ün İşlemcisine Kafa Tutuyor

MediaTek’in Snapdragon 8 Gen 1 ağlatan işlemcisi MediaTek Dimensity 9000 şimdi de iPhone 13’ün işlemcisi Apple A15’e kafa tutmaya başladı.

MediaTek Dimensity 9000 yonga setini temel alan amiral gemisi akıllı telefon Redmi K50 Pro+’nın yeni test sonuçları, popüler Geekbench test uygulamasında ortaya çıktı. Ice Universe tarafından paylaşılan bu bilgiler Qualcomm’u zaten üzüyor. Şimdi üzülme sırası Apple’a geldi. Çünkü bu yonga seti iPhone 13’ün Apple A15 yonga setine kafa tutmaya başladı.

Son testlerde, Redmi K50 Pro+ tek iş parçacıklı modda 1309 puan ve çok çekirdekli testte 4546 puan aldı. Karşılaştırma için, Galaxy S22’deki Exynos 2200, sırasıyla 1157 ve 3307 puan almayı başarmıştı. Pixel 6 Pro’daki Google Tensor SoC, aynı testlerde yalnızca 1042 ve 2832 puan alarak zirveden uzak olduğunun sinyallerini verdi. Snapdragon 8 Gen 1 tabanlı Redmi K50 Gaming Edition, sırasıyla 1240 ve 3645 puan almıştı.

Şimdiye kadar, Apple A15 Bionic, 1734 tek çekirdek puanı ve 4818 çok çekirdek puanı ile Dimensity 9000’den daha iyi performans gösteren tek tek çipli sistem olmaya devam ediyor. Ancak Apple’a Dimensity 9000’in kafa tutacak olması oldukça kilit bir nokta. Bildiğiniz gibi Apple’ın yonga setleri kapalı devre iOS işletim sistemi sayesinde çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Apple’ı yakalamak ve geçmek bu yüzden “imkansız” görünüyor.

Dimensity 9000’le birlikte Apple’ın tahtına kafa tutmaya başlayan MediaTek’in önümüzdeki yıl tanıtacağı işlemcileri şimdiden merakla bekliyoruz diyebiliriz. Yıl sonunda yeni bombalarını duyuracak olan yonga seti devi rakibi Qualcomm’u geçti destek yalan olmaz.

Exit mobile version