Logitech, Onarım İçin İFixit İle İşbirliği Yapıyor

Logitech belirli ürünlerinde onarımları daha kolay ve sürdürülebilir hale getirmek için iFixit ile ortak oldu.

Teknolojinin giderek pahalı hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle yüksek fiyatlı akıllı telefonlar, fareler ve klavyeler küresel ekonomik kriz ve artan enflasyonlarla bu zorlaştı. Durum böyle olunca tamir yapmak daha da önemli hale geldi. Logitech bu durumun farkında ki belirli ürünlerinde onarımı kolaylaştırmak ve sürdürülebilir hale getirmek için iFixit ile işbirliği yapmaya başladı.

Logitech’in MX Master ve MX Anywhere fare modelleri “bu yazdan” itibaren yedek parça alan ilk ürünler olacak. Herhangi bir fiyat listesi açıklanmadı. Ayrıca Logitech onarım kapsamındaki başka bir ürünü açıklamadı. iFixit listesinde web kameraları, klavyeler, kulaklıklar, bluetooth hoparlörler ve oyun çevre birimleri dahil olmak üzere birçok Logitech ürünü listelendi.

Logitech’in yaptığı bu hamle her yıl elektronik atık miktarının azaltılmasına yardımcı olacaktır. Şirket, 2030 yılına kadar çevresel etkisini %50 azaltma hedefi belirledi. Müşterilerini Logitech cihazlarını onarmaya ve bakım yapmaya teşvik ederek, onları çöplükten kurtararak bununla mücadele etmeye çalıştığını söylüyor.

Logitech Operasyon Direktörü Prakash Arunkundrum, “Tüketiciler genellikle ürünlerini onarmanın ve ömrünü uzatmanın yollarını bulmakta zorlanıyor” dedi. “Daha döngüsel bir ekonomiye geçişte aktif rol oynamak isteyen markalar ve daha geniş değer zincirleri tarafından daha çok şey yapılabilir. Daha iyi tasarımlar geliştirmek ve tüketicilerin ürünlerimizin ömrünü uzatmak için kendi kendine onarım seçeneğine sahip olmasını kolaylaştırmak için iFixit ile iş birliği yapabileceğimiz için heyecanlıyım.” dedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version