iQOO 9 Serisi Avrupa Fethine Hazırlanıyor

iQOO’nun AnTuTu’da rekor kıran Snapdragon 8 Gen 1’li iQOO 9 serisi Avrupa pazarına açılıyor. Peki, Türkiye’ye gelir mi? İşte detaylar.

2022 yılının amiral gemisi telefonları olan iQOO 9 ve Pro bildiğiniz gibi Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 üzerine inşa edildi. Bu canavarlar AnTuTu ve Master Lu performans testlerinde zirveye oturmayı başardı. Çeşitli optimizasyon araçları sayesinde en güçlü Android telefonlar olan bu canavarlar şimdi de Çin’in dışına çıkmaya hazırlanıyor.

Çinli üretici iQOO, duyuru tarihini ve telefonların bazı parametrelerini belirttikleri birkaç poster yayınladı. Böylece telefonun Avrupa pazarında 4.700 mAh kapasiteli pil ve 120W şarj desteği ile geleceği onaylandı.. Yani, Çin versiyonlarından hiçbir fark olmayacak.

Muhtemelen, küresel sürümlerin geri kalan parametreleri de Çin versiyonları ile birebir aynı olacak. Telefonda Snapdragon 8 Gen 1‘e ek olarak 50 megapiksel kamera, 50W kablosuz şarj ve 2K Samsung AMOLED E5 ekranın yer aldığını belirtelim. Performans canavarı olan bu iki seri ilk olarak belli başlı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Ancak Türkiye pazarı için henüz bir detay yok.

iQOO 9

Muhtemelen diğer Çinli firmalar gibi iQOO da ülkemize yakın gelecekte resmi olarak giriş yapacak. Ancak fiyat parametresi büyük sorun. Çünkü amiral gemisi telefonlar kurlar ve vergilerden dolayı 15.000 TL bandını çoktan aşmaya başladı. Bu süreçte iQOO’nun nasıl bir yol izleyeceğini kestirmek güç.

iQOO 9 özellikleri

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version