Huawei P60, P60 Pro ve P60 Art Arasındaki Benzer ve Farklı Özellikler

Huawei, gerçeği söylemek gerekirse, ambargolar sonrası bile piyasadaki en yakın rakipleri olan Apple ve Samsung’tan daha iyi özelliklere ve teknolojilere sahip telefonlar piyasaya sürmeye devam ediyor. Bugün şirket, bir çok yeni özelliklerle birlikte gelen amiral gemisi Huawei P60 Serisini piyasaya sürdü. P60, P60 Pro ve P60 Art olarak adlandırılan bu üç yeni Huawei telefonun arasındaki farklara ve yeni özelliklerine gelin hep birlikte bakalım.

Huawei P60, P60 Pro ve P60 Art – Benzerlikler & Farklılıklar

P60, P60 Pro ve P60 Art

Huawei P60, P60 Pro ve P60 Art olmak üzere her üç varyantta da Snapdragon 8+ Gen 1 4G bulunmakta. Huawei’nin nispeten daha yeni teknoloji olan Snapdragon 8 Gen 2’yi Mate 60 serisi için kullanacağı anlaşılıyor çünkü şirket genellikle Mate serisini en yeni çip setle piyasaya sürüyor.

Dikkate değer bir özellik, Huawei’nin her üç modele de yerleştirdiği Kunlun Glass. Kunlun Glass, bugün bir akıllı telefonda bulabileceğiniz en güçlü ekran camı teknolojilerinden biri. Samsung Galaxy S23 serisinde kullanılan Gorilla Glass Victus 2’den de çok daha güçlü.

Her üç modelde de 1220 x 2700 piksel çözünürlüğe sahip 6,7 inç LTPO OLED ekran teknolojisi mevcut. Ekran ayrıca HDR10+ ve 120Hz ekran tazeleme hızı desteğini bulunmakta. Her üç telefonda da ekran altı parmak izi okuyucu teknolojisi kullanılmış ve muadillerine göre en hızlısı denilebilir.

Yine her üç modelde, içlerinde 48MP ana sensörler bulunan üçlü arka kamera kombinasyonu var. Ana sensörlerle ilgili harika olan şey, değişken diyafram açıklığına sahip olması. Çekilen kareye göre otomatik olarak değişkenlik gösteren f/1.4-f/4.0 aralığındaki hızlı diyafram açıklığı ile devrimsel bir yapıda. Bu, telefonun ortam koşullarına bağlı olarak doğru miktarda ışığı yakalamasına yardımcı oluyor. Ana kamerada 4K video kaydı desteği de mevcut.

Huawei P60 Pro

Diğer iki sensöre baktığımızda farklılıklar göüyoruz. P60 ve P60 Pro modeli 13MP ultra geniş açı sensörüyle gelirken P60 Art, 40MP ultra geniş açı sensörüyle birlikte geliyor. Bununla birlikte, üç ultra geniş açı lensinin tümü f/2.2 diyafram açıklığına sahip.

Telefoto lenslerde P60, f/3,4 diyafram, Optik Görüntü Sabitleme ve 125 mm lens ile 12 MPlik sensöre sahip. Pro modeli, OIS ve 90mm lens ile daha gelişmiş 48MP Telefoto lensle gelmekte. Bunlar ayrıca 3,5x’e kadar optik zoom ve 100x’e kadar dijital zoom yapısına sahip.

48MPlik Telefoto lens, f/2.1 diyafram açıklığına sahip. Bu ayrıca, teknik olarak cihazların piyasadaki diğer rakiplerinden daha iyi gece çekimleri yapmasına izin veriyor. Huawei bu konuda da oldukça cesur bir açıklama yaptı. P60 Pro ve P60 Art’taki 48MP Telefoto lensin akıllı telefon endüstrisindeki en yüksek miktarda ışığı yakalayıp kullanabildiğini belirtiyor. Bu sensör ayrıca gelişmiş görüntü sabitlemeye izin verecek 3 eksenli bir görüntü sabitleme özelliğine sahiptir.

Huawei P60 serisinin kamerasıyla ilgili bir başka harika özellik de Huawei’nin XD Fusion Pro doku motoru. Bu özellik, insan gözünün gördüğüne şuan en yakın görüntüyü aktarmak için görüntülerin dokularını yeniden tasarlıyor.

Her üç model de 2 yönlü uydu üzeri aktarım özelliğine sahip. Bu, Beidou uydu mesajlarını her üç cihazda da gönderip alabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak ne yazık ki bu özellik, şimdilik yalnızca Çin pazarıyla sınırlı.

Huawei P60 ve P60 Pro modeli, 4.815 mAh’lık batarya ile birlikte geliyor. P60 modelinde 66W hızlı şarj, P60 Pro’da ise 88W hızlı şarj bulunuyor. Her iki cihaz da 50W kablosuz şarj desteği ile geliyor.

P60 Art ise diğer iki modeldeki Lityum İyon bataryalar yerine Silikon Karbon batarya teknolojisi kullanılmış ve 5.100mAh’lık daha büyük bir batarya kapasitesine sahip. Ayrıca, cihaz kutudan çıkar çıkmaz Huawei’nin en son Harmony OS.3.1’ine ve suya ve toza dayanıklılık için IP68 sertifikasyonuna sahip oluyorsunuz.

Renk seçenekleri açısından Huawei P60 serisi Tüy Moru, Tüy Siyahı, Zümrüt Yeşili olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca sınırlı sayıda üretilen Rococo White rengine de sahip olabilirsiniz. P60 Art sürümü ayrıca kendine has 2 renk seçeneğiyle daha geliyor. Blue Sea ve Quicksand Gold renkleri bu bahsettiğimiz renkler olmakta.

Bu yukarıda saydığımız benzer ve farklılık arzeden özellikteki akıllı telefonlara baktığımızda Huawei yine rakiplerine parmak ısırtacak demek sanırım hiç de abartı bir niteleme sayılmaz. Yeni P60 serisinin 9 Mayıstaki Münih lansmanı sonrası Türkiye’de satışa çıkmasını heyecanla bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version