Google Pixel 8 İşlemcisi Snapdragon’a Kafa Tutacak

Google Pixel 8 serisinde kullanılacak olan Google Tensor G3 yonga setinin özellikleri belli oldu. Snapdragon korkmaya başladı.

Google, Android tutkunlarının merakla beklediği Google Pixel 8 serisini bu yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni amiral gemisi sınıfı cihazların yeni nesil Tensor çipleriyle gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte, yeni bir rapor, bu yeni çiplerin Samsung’dan yonga setlerinin değiştirilmiş bir sürümünü yapabileceğini ortaya çıkardı.

Samsung, bu yıl Qualcomm Snapdragon işlemciler lehine premium Galaxy S23 serisinden tescilli Exynos yonga setlerini atlamıştı. Ancak şimdi, yeni bir söylenti, bildirildiğine göre iptal edilen Exynos 2300 SoC’un yeni bir form alıyor olabileceğini öne sürdü. Arama motoru devi, yeni nesil Tensor işlemcisi için Exynos 2300’ün değiştirilmiş bir sürümünü kullanmayı planlıyor.

Başka bir deyişle, Samsung’un resmi hale getirmemesine rağmen sessizce Exynos 2300 üzerinde çalıştığı görülüyor. Bununla birlikte, Samsung’un yarı iletken bölümünün hala Quadra kod adlı yeni bir amiral gemisi sınıfı Exynos süreci üzerinde çalıştığına dair raporlar var.

Bu nedenle, Quadra değiştirilebilir ve Tensor 3 yonga seti için bir temel olarak kullanılabilir. Yakın tarihli bir sızıntıya dayanarak, Exynos 2300, 3.09GHz maksimum saat hızına sahip bir Cortex X3 prime çekirdeğinin yanı sıra 2.65GHz’de saat hızında dört Cortex A715 çekirdeği ve 2.1GHz’de saat hızında dört verimli Cortex A510 çekirdeğine sahip olacak.

Google Pixel 8

Ne yazık ki, son söylentilere dayanan tüm bilgiler bunlar. Daha önceki raporlar, yeni nesil Tensör çiplerinin Samsung’un 4nm sürecine dayandığını ima etmişti, bu nedenle her iki şirketin de çip geliştirme için yakın bir şekilde birlikte çalıştığı açıkça ortada. Bakalım Tensor G3 nasıl bir performans sergileyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version