Galaxy Z Flip Serisinde Kamera Sayısı Nihayet Artıyor

Samsung'un ilerleyen dönemlerde Galaxy Z Flip serisi modellerde kamera sayısını üçe çıkaracağını gösteren bazı görüntüler yayınlandı.

Galaxy Z Flip serisinin eksik olduğu şeylerden biri telefoto kamera. Şu ana kadar piyasaya sürülen tüm modeller yalnızca geniş ve ultra geniş açılı lensler yer aldı. Şimdi Samsung’un gelecekteki Galaxy Z Flip telefonlarının arkasına üçüncü bir sensör ekleyebileceğini gösteren yeni kanıtlar ortaya çıktı.

GalaxyClub tarafından ortaya çıkarılan bir Samsung patenti, katlanabilir telefon serisinde artık iki yerine üç kameranın yer alacağını gösteriyor. Ayrıca kapak üzerinde klasör benzeri bir çentiğe sahip olmayan dikdörtgen bir ekran yer alıyor.

Galaxy Z Flip Serisi 3 Kamera ile Böyle Görünecek

Yaklaşan Galaxy Z Flip 6’nın bir yakınlaştırma kamerasına sahip olması beklenmiyor. Son dönemde ortaya çıkan pek çok görüntü, telefonda çift kamera sisteminin devam edeceğini gösterdi. Başka bir deyişle bu patent, Samsung’un bir sonraki katlanabilir kapaklı telefonunun tasarımını yansıtmıyor. Ancak patent, Samsung’un gelecekteki Z Flip modellerinde üçlü kamera kurulumu uygulama fikri üzerinde çalıştığını gösteriyor.

İlginç bir şekilde, bu patent başvurusu 2022’nin ortasında yapıldı ve 2023’ün başlarında kabul edildi. Bu, başlı başına yeni bir tasarım değil ve gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini sadece zaman gösterecek.

En erken ihtimalle 2025 yılında satışa çıkması beklenen Galaxy Z Flip 7‘nin telefoto kamera içeren üçlü kamera kurulumuna sahip olması beklenebilir. Ancak yine de konuşmak için çok erken. Patent başvuruları her zaman nihai tasarımları veya markaların son kullanıcı ile buluşturacağı planlarını yansıtmaz. 

Galaxy Z Flip 6’nın, biri geniş, diğeri ultra geniş olmak üzere iki arkaya sahip olması bekleniyor. İlk raporlara göre Galaxy Z Flip 6’da ana kameranın çözünürlüğün 12 megapikselden 50 megapiksele yükseltilecek.

Diğer sızıntılar, Galaxy Z Flip 6‘nın Galaxy Z Flip 5 ile hemen hemen aynı görüneceğini ortaya koydı. Yeni modelde tabii Snapdragon 8 Gen 3 ile birlikte daha güçlü bir yonga seti göreceğiz. Samsung’un bir sonraki katlanabilir telefonlarının temmuz ayında tanıtılması bekleniyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version