FDA Neuralink İçin Yeşil Işık Yaktı

Elon Musk’ın Neuralink şirketi beyin implantını insanlar üzerinde denemek içini ABD Gıda ve İlaç Kurumu-FDA’den izin aldı.

2022 Mart ayında reddedilen Elon Musk’ın beyin implantı girişimi Neuralink , sonunda FDA’nın onayını almayı başardı. Bu adım sayesinde, insanda ilk klinik deneye giden yol artık açık durumda. Elon Musk projeye devam etti ve FDA’nın geçen yıl bahsettiği bütün sorunları ortadan kaldırdı. Bu sorunların başında, cihazın pili ve implantın tellerinin beynin diğer bölgelerine göç etme potansiyeline sahip olmasıydı. Bu nedenle cihazın hastanın beynine zarar vermeden çıkarılması neredeyse imkansızdı.

Bugün erken saatlerde, Neuralink Twitter’da şu mesajı yayınladı:

“İnsanda ilk klinik çalışmamızı başlatmak için FDA’nın onayını aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz!

Bu, Neuralink ekibinin FDA ile yakın işbirliği içinde yaptığı inanılmaz çalışmanın sonucudur ve bir gün teknolojimizin birçok insana yardım etmesini sağlayacak önemli bir ilk adımı temsil eder.

Klinik araştırmamız için işe alım henüz açık değil. Yakında bununla ilgili daha fazla bilgi duyuracağız!” 

FDA’nın onayının ileriye dönük büyük bir adım olsa da işe alım aşamasının henüz başlamamış olması , Neuralink’in insanlar üzerindeki testlerine fazla zaman kalmadığını gösteriyor.

Peki testler başarılı olursa ne olur ?

Eğer ki testler başarılı olusa, Neuralink’in beyin implantı hastaların depresyon da dahil olmak üzere çeşitli nörolojik hastalıkları tedavi etmelerine yardımcı olacak ve omuriliği kopmuş olan hastalara işlevselliği geri kazandırmaya kadar gidebilir. Bununla birlikte Musk, bu teknolojinin nihai amacının, insanların yapay zeka tarafından entellektüellikten kurtarmak olduğunu söyledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version