Deviation Games Kapanıyor, Sony Kilidi Vurdu

Sony'ye bağlı olan bağımsız stüdyolardan Deviation Games, bugün yaptığı duyuruyla kapandığını resmen duyurdu.

Oyun geliştirme stüdyosu Deviation Games resmi olarak kapanıyor. Haber, LinkedIn’de aşağıdaki gönderiyi paylaşan İK Şefi ve Operasyon Sorumlusu Kriste Stull’dan geliyor:

Deviation Games’in kapandığını üzüntüyle duyuruyoruz. Tüm ekibimize en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Tüm sıkı çalışmanız, özveriniz ve Sapma’ya katkılarınız için teşekkür ederiz; Her biriniz ile çalışma fırsatı bulduğum için inanılmaz derecede minnettarım.

Tüm video oyunu endüstrisi için bir ağ oluşturma etkinliğine ev sahipliği yapacağız ve işe alım yapan tüm şirketlerin/stüdyoların katılmasını çok isteriz. Katılmak isterseniz lütfen doğrudan benimle iletişime geçin.

Oradaki tüm Deviators’a, birlikte yarattığımız anılara her zaman değer vereceğiz. Yolculuğumuzun bir parçası olduğunuz için teşekkür ederiz. 

Deviation Games, üç yıldan kısa bir süre önce, Haziran 2021’de tanıtıldı ve eski Call of Duty (Treyarch) geliştiricileri Jason Blundell ve Dave Anthony tarafından kuruldu. O sırada stüdyo, yeni bir canlı hizmet PlayStation IP oluşturmak için Sony’den fon aldı.

Ocak 2022’de stüdyo, iş gücünün artacağına işaret ederek yeni bir Kanada şubesi bile duyurdu. Ancak işler oradan hızla aşağıya doğru ilerledi. Eylül 2022’de kurucu ortak ve oyun direktörü Jason Blundell şirketten ayrıldı (bu tweet’e göre görünüşe göre PlayStation Studios’a geçecek).

Yaklaşık on ay önce Deviation Games’te önemli işten çıkarmalar yaşandı ve maliyetinin en az 50 milyon dolar olduğu bildirilen live-service tabanlı PlayStation IP’si iptal edildi. Başlangıçta Sony’nin Mart 2026’dan önce piyasaya sürmek istediği on live-service oyunu arasında yer alması gerekiyordu.

Ancak PlayStation şirketi geçtiğimiz günlerde muhtemelen iptaller ve gecikmeler nedeniyle bu oyunlardan yalnızca altısının o zamana kadar mevcut olacağını söyledi. The Last of Us Online’ın da iptal edildiğini biliyoruz ve aynı kader, Şubat ayı sonlarında stüdyo kapatıldığında London Studio’nun fantastik ortak oyununun da başına geldi.

Haven Studios ve Firewalk Studios hala Fairgame$ ve Concord üzerinde çalışıyor. Bungie, sahip olduğu IP’ye dayalı bir bilim kurgu PvP çıkarma nişancı oyunu olan Marathon’u yapıyor. En son duyduğumuza göre gelecek yıl yayınlanacakmış. Üstelik Guerrilla Games, yakın zamandaki işten çıkarmalara rağmen hala Horizon Online ortak oyunu üzerinde çalışıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version