Canon Akıllı Telefon Pazarına Giriyor

Dünyaca ünlü fotoğraf makinesi ve kamera şirketi Canon, akıllı telefon pazarına girmek için adımlar atmaya başladı.

Canon, lens üreticilerinin benzer bir yaklaşımını benimseyerek, bir akıllı telefon markası ile stratejik bir ortaklık kurarak pazar payını artırmayı hedefliyor. Canon, 2019 yılında telefonların olumsuz etkisiyle karşılaşarak küçülmekten kaçınmak için değişime uyum sağlama yolunu seçti. Şimdi ise, telefon pazarında var olabilmek ve rekabetçi olabilmek adına yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

leica

Canon Hangi Telefon Üreticisi ile Ortak Olacak?

Sızdırılan bilgilere göre, Canon, kendisine ortak olacak bir telefon markası arayışına girmiş durumda. Lens üreticileriyle işbirliği halinde olan birçok büyük telefon şirketi bulunmasına rağmen, Canon kendi rekabet gücünü artırmak adına yeni bir ortaklık peşinde. Xiaomi’nin Leica ile ortaklığı, Hasselblad‘ın OPPO ve OnePlus ile olan işbirliği gösterilebilir. Sony ve Samsung ise lens üretimini kendi bünyelerinde gerçekleştirebildikleri için bu tür bir ortaklık kurma ihtiyacı duymuyorlar.

Geriye kalan Apple, Google, Honor gibi büyük firmalar ise bir ortaklığa dahil değil. Geçtiğimiz yıl Leica ile işbirliğini sonlandıran Huawei, P50 Pro ile kendisinin kamera görüntü teknolojisi XMAGE’i tanıtmıştı.

Akıllı telefon pazarında rekabetin hızla yoğunlaştığı bir dönemde, Canon’un bu adımı mobil cihazlardaki kamera teknolojileri arasındaki rekabeti daha da artırabileceğini öngörüyor. Canon, yılların tecrübesi ve marka değeriyle akıllı telefon sektöründe de fark yaratabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version