Bu Android Uygulamalarını Hemen Silin!

Google’ın SMS dolandırıcılığı yapan tam 150 uygulamayı engelledi. Eğer bu Android uygulamaları telefonunuzda yüklüyse hemen silin.

Google, Android’i güvenli tutmak adına sürekli yenilikler yapan Google, bu süreçte güvenlik firmaları ile de anlaşma yapıp onların yardımını alıyor. Şimdi de Android için Avast devreye girdi. Avast’taki güvenlik yazılımcıları Play Store’da yer alan tam 150 tane zararlı uygulamayı tespit edip Google’a raporladı. Google da bu raporu değerlendirip uygulamaları apar topar mağazasından kaldırdı.

Ancak bu uygulamaları yükleyen milyonlarca kullanıcı var. SMS dolandırıcılığına çanak tutan bu uygulamalardan birine sahipseniz mutlaka silmenizi ve yapabiliyorsanız cihazınızı güvenlik yazılımı ile taratmanızda fayda var. Bu uygulamalar arasında özel klavyeler, QR kod tarayıcılar, video ve fotoğraf düzenleyiciler, spam arama engelleyiciler, kamera filtreleri ve oyunlar yer Zararlı yazılım içeren bu uygulamalar hangi ülke alan kodunun ve dilin kullanılacağını belirlemek için telefonun konumunu, IMEI’sini ve telefon numarasını çalabiliyor.

Uygulamayı açtıktan sonra, kullanıcılara telefon numaralarını ve bazen de e-posta adreslerini girmeleri için bir istem sunuluyor. Böylece kullanıcıların uygulamanın reklam özelliklerine erişebilmeleri sağlanıyor. Kullanıcılar, ayrıntılarını verdikten sonra, bunun yerine ayda 40 dolara kadar ücret alan premium SMS hizmetlerine abone oluyor. Kullanıcılar, uygulamaların reklamı yapılan özelliklerine erişmeye çalışırsa, onlara daha fazla SMS aboneliği sunuluyor veya uygulama çalışmayı durduruyor.

Oldukça basit çalışan bu sistemin kurbanı olmamak için aşağıdaki uygulamalardan herhangi birine sahipseniz acilen silmenizi öneriyoruz.

Android

Bu Android Uygulamalarını Hemen Silin!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version