Apple ve Xiaomi Arasındaki Rekabet Formula 1 Tadında

Samsung, Apple ve Xiaomi arasındaki rekabette son durum açıklandı. Apple-Xiaomi rekabetinde ikinci sırayı iPhone 13 satışları belirledi.

Yeni bir rapor, bu yılın üçüncü çeyreği için küresel akıllı telefon satışları itibariyle markaların pazar payını ortaya koydu. Yayınlanan rapora göre Samsung bu yılın üçüncü çeyreğini lider üretici olarak tamamlamış durumda. Apple ve Xiaomi arasındaki rekabetin sonucunu ise üçüncü çeyrek sonunda satışa sunulan iPhone 13 satışları belirlemiş görünüyor.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora göre küresel akıllı telefon pazarı çeyrek bazında yüzde 6 büyüdü; ancak yıllık yüzde 6’lık mütevazı bir yaşadı. Samsung bu çeyrekte toplamda 69.3 milyon adet akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Samsung’un pazar pay ise %20 olarak gerçekleşti.

Apple yüzde 14’lük pazar payıyla ikinci oldu. Cupertino merkezli şirket, bu süre zarfında yaklaşık 48 milyon adet sevk etti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik kayda değer bir büyüme gerçekleştirdi. Rapora göre bu büyüme, iPhone 12 serisinin “sürekli” artan satışları ve yeni iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesine borçlu.

Yaz döneminde bir ara Apple’ı geçerek ikinci sıraya kadar yükselen Xiaomi, üçüncü çeyrek sonucunda Apple’ın gerisinde kaldı. Xiaomi’nin pazar payı %13 olurken, Apple’ın hemen arkasına yerleşmiş durumda. Xiaomi’nin sevkiyatları yıllık %5 ve çeyrek bazda ise %15 düşerek bu yılın üçüncü çeyreğinde 44,4 milyon adede ulaştı. Şirket, devam eden parça sıkıntısı ve tedarik sorunları nedeniyle bu sonucu yaşadı. Dördüncü çeyrekteki güçlü iPhone 13 satışları sonrası Xiaomi’nin bir kez daha Apple’ın gerisinde kalması bekleniyor.

Rapora göre OPPO dünyanın en büyük dördüncü üretici konumunu sürdürdü. Beşinci sırada ise Vivo’yu görüyoruz. Öte yandan Realme , 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 16,2 milyon adet sevkiyatla şimdiye kadarki en yüksek satış adetine ulaştı. Dünyanın yarı iletken eksikliğinden muzdarip olduğu bir dönemde realme üç aylık bir rekor performans gösterdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version