Apple M2 Yonga Seti Tanıtıldı! Intel Yasta!

Apple dünyanın en güçlü yonga setlerinden biri olan Apple M2 ile karşımıza çıktı. Bu yonga seti sunduğu özellikler ile Intel’i ağlatacak.

Yonga seti konusunda devrim açan Apple’dan yeni bomba geldi. Apple M2 yonga seti bugün düzenlenen WWDC 22 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Sunduğu özellikler ile rakiplerine kök söktürecek olan bu yonga seti MacBook’ları şaha kaldıracak diyebiliriz. Peki, bu yonga özellikleri ile neler sunuyor?

Apple M2’de 24 GB’a kadar LPDDR5 RAM desteği yer alıyor. Selefine göre yüzde 40 Neural Engine hızı sunan bu yonga seti 15.8 trilyon işleme gücüne sahip. 8 çekirdekli işlemciden oluşan bu yonga setinde 10 çekirdekli GPU yer alıyor. Selefine göre işlemci yüzde 18 GPU ise yüzde 35 daha hızlı.

20 milyar transistör ile gelen bu yonga seti yüzde 50 daha fazla bandwidth sunuyor. Saniyede 100 GB aktarım sunan M2’nin 5nm üretim süreci ile üretildiğini belirtelim. 6K çözünürlüğe kadar destek veren yonga setinde ProRes videoları da işleyebileceksiniz. Endüstrinin en iyi yonga seti olan M2’nin selefinden daha büyük bir yapıda olduğunu belirtelim.

Apple M2
Apple M2’nin özellikleri

MacBook modellerini şaha kaldıracak olan bu yonga setinin yapacaklarını görmek heyecan verici olacak. Fiyat açısından M1 Max’e göre daha uygun fiyatlı olacağı için bu yongaya sahip MacBook’ların da nispeten erişilebilir olacağını söyleyebiliriz. Intel i7 işlemcileri bile dize getirecek olan M2’nin özellikle ARM uygulamalarının daha hızlı yaygınlaştıracağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version