Android Sürümleri Kullanım Oranları Açıklandı! Android 12 Hayal Kırıklığı

Google, Android sürümleri kullanım oranlarını yeniden açıklamaya başladı. Android 12 kullanım oranı beklentilerin aşağısında seyrediyor.

Google, Android sürümleri kullanım oranlarını yeniden düzenli olarak açıklamaya başladı. Android 12 geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana birçok Android üreticinin gündeminde. Başta Samsung olmak üzere birçok üretici mevcut telefonlarını Android 12 sürümüne yükseltmeye devam ediyor. Diğer taraftan geçen yılın sonu itibariyle çıkış yapan telefonların büyük bölümünün yazılım biriminde Android 12 yazmakta. Fakat ilginç olan gelişme  şu ki; Android 12 hala en çok benimsenen Android sürümleri arasında yer alabilmiş değil.

Android sürümleri kullanım oranları açıklandı

Google, Android versiyonları kullanım oranları eskiden her ay düzenli olarak açıklamaktaydı. Bu veriler arasında en güncel sürümün ne kadar benimsendiği ay ay takip edilebiliyordu. Fakat Google, iOS’un en güncel sürümünün kısa süre içerisinde çok fazla benimsenmesiyle kıyaslanmasın diye bu geleneği bir süredir rafa kaldırmıştı.

Arama motoru devi, son zamanlarda Android dağıtım tablosunu yeniden güncellemeye başladı, ancak bu sefer verileri Android Studio’ya yüklüyor. Grafik şu anda altı ayda bir veya yılda bir güncelleniyor.

En son açıklanan verilere göre yüzde 28,3 ile Android 11 en çok kullanılan Android versiyonu konumunda. Onu yüzde yüzde 23,9 ile Android 10 sürümü takip ediyor. Listenin üçüncü sırasında yüzde 16,2 ile Android 9 Pie, dördüncü sırasında ise yüzde 11,6 ile Android 8 Oreo takip ediyor.

Android 12’nin henüz listede yer almıyor olması, benimse oranın hala çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Buradaki verilerden yola çıkarak Android 12 benimsenme oranın yüzde 10’nun altında kaldığını söyleyebiliriz. Android sürümleri kullanım oranları hakkında siz en düşünüyorsunuz?

Google Mesajlar WhatsApp’a Özendi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version