Android mi Yoksa iPhone Sahipleri mi Daha Sadık?

Android telefon ve iPhone sahipleri arasında yapılan sadıklık araştırmasının sonuçları açıklandı. Bakalım hangi taraf daha tutkulu?

Android ve iOS, dünyadaki iki baskın mobil işletim sistemidir. Her iki platformun da dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var ve her birinin kendine özgü özellikleri ve kullanıcı deneyimi var. Bir platformun başarısını tanımlayan faktörlerden biri, kullanıcılarının sadakatidir.

Bu bağlamda hem Android hem de iOS sadık kullanıcılara sahiptir, ancak sadakat derecesi farklılık gösterir. Yakın zamanda, bir pazar araştırma şirketi olan Addictive Tips, iOS kullanıcılarının Android kullanıcılarından %18 daha sadık olduğunu ortaya koyan bir anket yaptı. Bu, iOS kullanıcılarının Apple’a bağlı kalma olasılığının, Android’in herhangi bir Android markasına bağlı kalmaya kıyasla daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Anket, Y kuşağının iPhone kullanıcılarının memnun olduğunu gösteriyor. Anket sonuçlarına göre, iPhone kullananların yüzde 63’ü iOS’e sadık ve iPhone kullanma olasılıkları Android cihaza göre %33 daha fazla. Ortalama olarak, iPhone kullanıcıları cep telefonu ekranlarına Android kullanıcılarından yılda 15 gün daha fazla bakıyor.

Araştırma ilginç bir konuyu da ele aldı. iPhone kullanıcılarının üçte ikisi, Apple App Store Twitter’ı yasaklarsa Apple’ı kullanmayı bırakacaklarını belirtti. Piper Sandler tarafından Amerikalı gençlerle yapılan önceki bir araştırma, gençlerin %87’sinin artık bir iPhone’a sahip olduğunu ortaya koyuyor. Rapor, sadakat oranının daha da endişe verici olduğunu iddia ediyor. Gelecekte, yanıt verenlerin %88’i, on yıl öncesine göre iki katına çıkarak daha yeni iPhone modellerine geçeceklerini iddia ediyor.

Araştırmalar, hem Android hem de iOS’un sadık kullanıcıları olduğunu, ancak sadakat derecesinin değişebileceğini göstermiştir. Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları’nın (CIRP) bir raporuna göre, ABD’de iOS kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre daha yüksek bir sadakat derecesine sahip olma eğilimindedir.

Rapor, 2020’de iOS’un %93, Android’in ise %88 bağlılık oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu, Android kullanıcılarına kıyasla iOS kullanıcılarının daha yüksek bir yüzdesinin bir sonraki telefonlarını satın alırken platforma bağlı kalma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelir.

Ancak bu verilerin yalnızca belirli bir bölgeyi ve belirli bir dönemi temsil ettiğini belirtmekte fayda var. Bakalım ileride bu sonuçlar değişecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version