827 milyon LinkedIn kullanıcı bilgisi hackerler tarafından 7000 dolara satılıyor. Microsoft ne yapacak merakla bekleniyor.
Gün geçmiyor ki yepyeni gelişmelerden söz etmeyelim. Son haftaların trendi olan hacklenme durumu birer birer hem ünlülerin hem de dünyaca ünlü şirketlerin başına gelmeye devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta Yemek Sepeti ve Facebook gibi dünyaca ünlü mecralar hacklenmiş ve kullanıcı bilgileri dışarıya sızdırılmıştı. Bu gelişmeleri sizlerle paylaşmamızın ardından kısa bir süre sonra da iş dünyasının nabzını tutan platform olarak bilinen LinkedIn hacklendi. Kullanıcılar hacklenmenin boyutunu merak ederken bugün ilk detaylar da geldi. Durum çok vahim çok.
İş dünyasındaki insanların birbirleri ile iletişim kurmasını, personel temin etmesi ve günlük gelişmelerin konuşulduğu platform olarak bilinen LinkedIn ne yazık ki geçtiğimiz günler de hacklenme sorunu ile karşı karşıya kaldı. Ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan popüler mecra bugün yine bir skandal ile gündeme geldi. Hackerler 827 milyon kullanıcının bilgisini çalarak satmaya başladı.

827 Milyon LinkedIn Profili 7000 Dolar Gel Vatandaş Gel
Lafı fazla uzatmadan hemen detaylardan söz edelim. Geçtiğimiz günlerde hackerlar popüler mecrayı hacklemiş ve milyonlarca kullanıcının bilgisini çalmıştı. Bugün gelen haberler ile hacklenmenin boyutu da ortaya çıktı. Edindiğimiz güncel bilgilere göre hackerler 827 milyon profilin bilgilerini ele geçirdi ve internet üzerinden 7.000 dolar karşılığında satışa çıkardı. 7 farklı grupta satışa çıkarıldığı ifade edilen bilgiler kullanıcı verilerinin tamamını kapsıyor.