2 Özelliği Kapatarak Eski İphone Hızlandırmak Mümkün

iOs 16 güncellemesi eski iPhone’unuzu yavaşlattı mı ? Sadece 2 özelliği devre dışı bırakarak iPhone hızlandırmak çok kolay.

iOs 16 geçtiğimiz sene Haziran ayında tanıtılarak harika yeniliklerle doluydu. Bu yeni güncellemeyle birlikte eski model iPhone cihazlarına ekstra bir yük bindirdi. 13 ve 14 serisi iPhone kullanıcıysanız bu yükü fark etmemeniz normal fakat 8 veya X modellerini kullanıyorsanız yavaşlamayı hissedebilirsiniz. Eski iPhone hızlandırmak için yapmanız gereken 2 tane ufak işlem var.

Uygulamaların tekrar yüklenmesi için RAM’ini biraz daha boşa almak önemli. Fakat eski model cihazlarda RAM çok fazla olmadığı için sorun olabiliyor. Bu sorunu biraz olsun azaltmak için Widgetlar ve Sizinle Paylaşılanları kapatabilirsiniz. Özellikle ana ekrandaki bütün widgetları silmek telefonunuza rahat bir nefes aldıracaktır.

Ana ekrana ekleyeceğiniz hava durumu, takvim, şarkılar gibi widgetlar ekstra RAM tüketerek cihazınızın hantallaşmasına sebep olacaktır. Sadece ana ekranda değil, kilit ekranına koyacağınız widgetlarıda kaldırarak daha hızlı bir telefona sahip olabilirsiniz.

Kaldırmak için bir uygulama veya widget üzerine basarak düzenleme moduna aldıktan sonra üzerindeki – (eksi) işaretine basarak kolayca kaldırabilirsiniz.

Apple’ın ‘Sizinle Paylaşılan’ Özelliğini Kapatın

Bir başka kullanıcı tarafından sizinle Müzik, Apple TV, News, Fotoğraflar, Podcast’ler ve Safari uygulamalarından içerik paylaşabilir. Bu özellik ile telefonunuz daha yavaşlayabilir. Bunun için Ayarlar > Mesajlar > Sizinle Paylaşılanlar’a giderek bu özelliği kapatabilirsiniz. Üst kısımdaki Otomatik Paylaşım geçiş anahtarını görüyorsanız kapatın.

Ek Olarak ‘Ekran Süresi’ Özelliğini Kapatabilirsiniz

Pilinizin ne kadar gittiğini ve daha iyi batarya yönetimi kontrolü yapmanın en önemli yolu belki de ‘Ekran Süresi’ özelliğidir. Bu özellik açık olduğu takdirde arka planda önemli miktarda işlem gücü tüketiyor. Hangi uygulamada ne kadar vakit geçirdiğinizin ve telefonu ne kadar süre kullandığınızın bir önemi yoksa bu özelliği kapatarak telefonunuzun hızını arttırmanız mümkün.

Ayarlar > Ekran Süresi’ne gidin, tamamen aşağı kaydırın ve ardından Ekran Süresini Kapat‘a dokunun.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version