14 inç iPad Pro Üst Düzey Bir İşlemciye Sahip Olacak

Yeni bir rapora göre Apple, 14 inç büyüklüğünde bir iPad Pro tablet geliştiriyor. Bu cihaza güç verecek işlemci netlik kazanıyor.

Apple halihazırda en güçlü tablet ailesi olan iPad pro’yu 11 inç ve 12.9 inç ekranlar eşliğinde sunuyor. Bir süreden beridir ise Apple’ın 14 inç ekrana sahip bir iPad Pro geliştirildiği iddia ediliyor. Geçen yıldan bu yana dillendirilen tablet hakkında sular yeniden ısınmaya başladı. Apple yakın kaynaklardan biri tablette yer alacak işlemcinin detaylarını açıkladı. Gelen bilgilere bakılırsa 14 inçlik iPad Pro üst düzey bir masaüstü işlemciye sahip olacak.

Apple, iPad serisini 14.1 inç ekrana sahip yeni bir modelle genişletmeye hazırlanıyor. İddialara göre büyük ekran bu tabletin en büyük kozu olmayacak. Tablet aynı zamanda yeni nesil markalı dizüstü bilgisayarlarda da alacak olan üst düzey M serisi işlemciyle de anılıyor.

Teknoloji blog yazarı Tech_Reve’e göre, 14 inçlik iPad Pro, Apple M3 Pro çipini temel alacak. Güçlü işlemciyi soğutmak için, tablet muhtemelen büyük bir ısı yayma alanına sahip bir buhar odasına sahip olacak. Ek olarak Apple, TDP’sini azaltmak için çipin güç tüketimini biraz azaltabilir.

Tabletin diğer özellikleri arasında harici ekranlara bağlanabilme ve iPadOS 17’nin değiştirilmiş bir sürümünün desteklenmesi olacak. Tabletin duyuru tarihi ve fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Öte yandan Apple 15 inç ekrana sahip bir MacBook Air modeli hazırlıyor. M2 çipten güç alacak büyük ekranlı Air bilgisayarın 5 Haziran tarihinde gerçekleşecek Apple Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Exit mobile version